Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Μνημονίου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγουν κατά του Μνημονίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και η Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ).

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ των εκπροσώπων των Ενώσεων αποφασίστηκε "η άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των εκτελεστικών του Μνημονίου διατάξεων, καθώς και η προσβολή όλων των διοικητικών πράξεων, που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν προς εφαρμογή του".

Οι αιτήσεις ακυρώσεως θα συνταχθούν από εξειδικευμένους στο εργατικό, διοικητικό και ευρωπαϊκό δίκαιο δικηγόρους, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γεωργίου Κασιμάτη.

Την πρωτοβουλία θα αναλάβει ο ΔΣΑ, "αναγνωρίζοντας τη σημασία του κοινωνικού και επιστημονικού του ρόλου, με σκοπό την εν γένει προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των θιγόμενων πολιτών και κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται από τις διατάξεις του Μνημονίου. Άλλωστε, η αμφισβήτηση των διατάξεων του Μνημονίου υπαγορεύεται από την ανάγκη υπεράσπισης και σεβασμού σταθερών και αξιών, που έχει αναδείξει ο ευρωπαϊκός πολιτισμός".

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αναμένεται να ανακοινώσει "τη συνεργασία και με άλλους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, καθώς οι διατάξεις του Μνημονίου είναι ένα θέμα, που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και εκ του λόγου αυτού, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε στην κατεύθυνση υπεράσπισης του κράτους δικαίου, με σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα".

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=178061

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Να αποδοθεί στο Δημόσιο η «χορηγία» Μαντέλη

Να καταλογιστεί σε βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη και υπέρ του ελληνικού Δημοσίου το ποσό των 440.000 μάρκων που ομολόγησε ότι έλαβε από τη Siemens σαν προεκλογική χορηγία ζητά ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης.

Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινιωτάκη, το ποσό των 440.000 μάρκων, ο πρώην υπουργός Μεταφορών το έλαβε παράνομα, αδικαιολόγητα και χωρίς νόμιμο λόγο, κάτι που απαγορεύεται από την νομοθεσία για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Παρόμοιες χορηγίες τέτοιου ύψους απαγορεύονται και μάλιστα τιμωρείται ο χορηγός, αναφέρει ο κ. Σχοινιωτάκης και προσθέτει ότι ο Τ. Μαντέλης πλούτισε κατά 440.000 μάρκα, αδικαιολόγητα κατά κατάχρηση και παράνομη εκμετάλλευση της υπουργικής του ιδιότητας, που κατείχε κατά τα έτη 1998-1999.

Επίσης, ο γενικός επίτροπος αναφέρει ότι δεοντολογικά για έναν υπουργό δεν είναι αποδεκτό και ευπρεπές να επιχειρεί να πείσει τους πολίτες ότι ένα τέτοιο ποσό «λαδώματος» μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον Έλληνα φορολογούμενο και ψηφοφόρο, βαπτιζόμενο ως νόμιμη χορηγία.

Υποστηρίζει μάλιστα πως ο πρώην υπουργός πήγε στην Βουλή για να κοροϊδέψει και όχι για να ανακαλύψει την αλήθεια ως όφειλε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Υπόθεση Ζαχόπουλου: Παραπομπή τεσσάρων για πλημμελήματα

Για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπονται σε δίκη οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση Ζαχόπουλου, όπως αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Πιο συγκεκριμένα, σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων παρεπέμπεται η βασική κατηγορουμένη Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης, ενώ απαλλάσονται των κατηγοριών, οι δικηγόροι Δημήτρης Μπαλέρμπας και Ηρακλής Κουτελίδας.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η κ. Τσέκου θα δικαστεί για τις κατηγορίες της εκβίασης και της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ο κ. Αναστασιάδης για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, ενώ ο κ. Νικολιτσόπουλος και ο κ. Μακρυγιάννης για συνέργεια στην παραβίαση.

Και οι τέσσερις απαλλάσσονται από την κατηγορία της συμμετοχής σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ανοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων στους πολίτες

Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα του νοσοκομείου και την βαρύτητα του περιστατικού καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό.

Πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (401, ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΙΤΣ, 424) αποκτούν όλοι οι πολίτες, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα του νοσοκομείου και την βαρύτητα του περιστατικού καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό. Θα λαμβάνονται επίσης υπ’ όψιν ιδιαίτεροι κοινωνικοί λόγοι που μπορεί να συντρέχουν.

Στους δικαιούχους περίθαλψης των στρατιωτικών νοσοκομείων εντάσσονται, με τους ίδιους όρους με το στρατιωτικό προσωπικό, τα μέλη του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και όλο το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και οι απόστρατοι τους.

Κατά το πρότυπο των κλινών των ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων που διατίθενται μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), οι διαθέσιμες καθημερινά κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα ανακοινώνονται κάθε πρωί στο ΕΚΕΠΥ ώστε να εξυπηρετούνται ασθενείς που θα διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα ορίζουν καθημερινά εκπρόσωπο εφημερίας στο ΕΚΕΠΥ για συντονισμό.

Οι ειδικοί στρατιωτικοί γιατροί που υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας υγειονομικού στην περιφέρεια θα διατίθενται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη τυχόν αναγκών τους. Με την ίδια λογική οι υποδομές των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όπου χρειάζεται, θα διατίθενται και για εξυπηρέτηση του στρατιωτικού προσωπικού και κυρίως για την διεξαγωγή εξετάσεων για την πραγματοποίηση των οποίων απαιτείται τώρα μετακίνηση του στρατιωτικού προσωπικού σε άλλες περιοχές. Οι λεπτομέρειες θα οριστούν με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας, αλλά το μέτρο εφαρμόζεται άμεσα ύστερα από συνεννόηση της διοίκησης κάθε ενδιαφερόμενου νοσοκομείου του ΕΣΥ με το ΓΕΣ

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ επεκτείνεται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Ήδη σημαντικός αριθμός εργαστηρίων και ειδικών τμημάτων των στρατιωτικών νοσοκομείων λειτουργούν και απογεύματα. Αυτό τώρα γενικεύεται.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε διαρκή εφημερία και ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, οι στρατιωτικοί γιατροί αλλά και οι οπλίτες γιατροί που είναι τοποθετημένοι σε στρατιωτικές μονάδες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού θα συνεργάζονται με τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειάς τους ώστε αυτοί μεν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρα Υγείας προς όφελος του γενικού πληθυσμού οι δε υποδομές των Κέντρων Υγείας να διατίθενται και για το στρατιωτικό προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης. Είναι προφανές ότι στις μονάδες που είναι απομακρυσμένες θα υπάρχει πάντα ιατρός της μονάδας.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής (401, ΝΝΑ, ΓΝΑ) αναλαμβάνουν να υποστηρίζουν την περίθαλψη των κατοίκων των νήσων της άγονης γραμμής, του Αιγαίου (Σαμοθράκη, Σκύρος, Αγ. Ευστράτιος, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Ψαρά, Μικρές Κυκλάδες κ.λ.π.).

Εκτός των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ να διενεργούνται στο σύνολο τους από τις Ε.Δ., στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΕΚΑΒ τα ασθενοφόρα οχήματα των στρατιωτικών μονάδων και σχηματισμών θα διατίθενται για τη μεταφορά ασθενών από τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας στα νοσοκομεία, χωρίς να παρακωλύονται οι ανάγκες των μονάδων.

Όπως ανακοινώθηκε, σε όλα τα νοσοκομεία των Ε.Δ. τοποθετείται επαρκές στελεχικό δυναμικό αξιωματικών οικονομικού και πληροφορικής ώστε να επιτευχθεί όσο γίνεται ταχύτερη η αξιοποίηση του μηχανογραφικού συστήματος «Φίλιππος» και η εισαγωγή του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος. Στο πρόγραμμα τηλεμετρικής του συστήματος «Φίλιππος» θα επιδιωχθεί να συνδεθούν όσο γίνεται περισσότερα σημεία (μονάδες, κέντρα υγείας κ.ο.κ.)

Όλες οι αποφάσεις των Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που σχετίζονται με την προμήθεια και διακίνηση φαρμάκων και υλικών επεκτείνονται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Έως την πλήρη εφαρμογή των μέτρων αυτών οι σχετικές διαδικασίες θα διεξάγονται διακλαδικά και κατά ενιαίο τρόπο για όλα τα νοσοκομεία των Ε.Δ. και για όλους τους κλάδους, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οι μεγαλύτερες δυνατές οικονομίες κλίμακας. Το ίδιο ισχύει και ως προς τη διενέργεια ηλεκτρονικών δημοπρασιών, η πρώτη εμπειρία από τις οποίες στο ΝΝΑ είναι ιδιαίτερα θετική.

Το υπάρχον στρατιωτικό εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων και νοσηλευτικού υλικού θα αξιοποιηθεί πλήρως για την κάλυψη των αναγκών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1830678

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ο Κιλτίδης ανεξαρτητοποιήθηκε

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ Κ.Κιλτίδης

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία και να παραμείνει στη Βουλή ως ανεξάρτητος γνωστοποίησε σήμερα το πρωί στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο ο βουλευτής Κιλκίς Κώστα Κιλτίδης.

Το περιεχόμενο της επιστολής θα γίνει γνωστό το απόγευμα, μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες της Βουλής, οπότε ο κ. Πετσάλνικος θα ενημερώσει τα μέλη του Σώματος.

Να σημειωθεί πως οι εργασίες της Βουλής ξεκινούν σήμερα με τη συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του ζητά περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Κιλτίδη και άλλων πέντε υπουργών της ΝΔ (Θ.Ρουσόπουλο, Απ.Κοντό, Ευ.Μπασιάκο, Π.Δούκα και Γ.Βουλγαράκη).

Ο κ. Κιλτίδης απορρίπτει τις εις βάρος του κατηγορίες και βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο Αλ.Κοντό.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κιλτίδης διένειμε στη Βουλή φάκελο με υπερασπιστικά για τις θέσεις του έγγραφα κατηγορώντας τον κ. Κοντό ότι «ψεύδεται» σε όσα του αποδίδει για «υπέρβαση αρμοδιοτήτων» στο ζήτημα του αποχαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης που διεκδικούνταν από τη Μονή Βατοπαιδίου.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4579608

_________________________

Ουφ, κάτι έχω... δεν είμαι στα πολύ καλά μας...
Μάλλον είμαι σε hangover σαββατοκύριακου ακόμα...
Από την άλλη, είτε παραέφαγα το βράδυ είτε ο Κιλτίδης ανεξαρτητοποιήθηκε!
Μιλάμε για ζημιά..!!!

Πάμε και στο πολιτικό ρεπορτάζζζ:
5 νομίζω τα πορίσματα... 6; ???
Και κάποιος ψεύδεται...

Όλως τυχαίως ενδέχεται να είναι εκ των πρώτων μελών ενός νέου κεντρώου κόμματος - διαφορετικοί από τους διεθφαρμένους! - με επικεφαλή χανιώτισσα Λασκαρίνα Ντορίνα, το δεύτερο μετά ενός που θα λέγεται - θα είναι κιόλας; - Πράσινο, οι Πράσινοι!
Δε ξέρω εάν θα μοιάζουν στον Κον-Μπετί μόνο!

Η φάτσα του πάντως δείχνει αποφασισμένο άνθρωπο - άλλοι βέβαια μπορεί να πουν ότι βλέπει βόδια..!!

Υπό νέο καθεστώς τίθενται οι ειδικές συντάξεις του ρουμανικού δημοσίου

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ χαιρέτισε την ψήφιση, από το Κοινοβούλιο, του νόμου ο οποίος προβλέπει τον επαναπροσδιορισμό των συντάξεων ειδικού χαρακτήρα, τις οποίες χορηγεί το δημόσιο. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νόμος δε θα προσβληθεί νομικά, από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Χώρας.

Η αναδιοργάνωση του καθεστώτος χορήγησης των ειδικών συντάξεων προβλέπεται από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ρουμανία, έναντι του ΔΝΤ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

_________________________

Mε ελπίδες βάφονται αυγά;

Εγχωρίως, υπάρχουν δικηγόροι; δικηγόροι που να πάνε να κάνουν αγωγές;

είμαστε πολύ φρου φρου κι αρώματα!

Φώτης Κουβέλης «Μπορούμε να συμπορευθούμε με σοσιαλιστές και οικολόγους»

ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα της ανανεωτικής Αριστεράς. Οχι επιστροφή στην ΕΑΡ, αλλά διαμόρφωση ενός νέου πόλου ο οποίος θα εκφράζει παρούσες ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, προαναγγέλλει ο ανεξάρτητος
πλέον βουλευτής κ. Φ. Κουβέλης, ο οποίος ηγείται του ανανεωτικού εγχειρήματος. Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο πρωταγωνιστής των τελευταίων εξελίξεων στον ΣΥΝ εξηγεί γιατί τα πράγματα οδηγήθηκαν στη διάσπαση, επισημαίνοντας ότι «προειδοποιήσαμε έγκαιρα και επανειλημμένα εξαντλώντας κάθε περιθώριο», ενώ ρίχνει στον κ. Αλ. Τσίπρα την απόλυτη ευθύνη για τη ρήξη καταλογίζοντάς του ότι «απαίτησε να σιωπήσουμε». Απορρίπτοντας
την επιθυμία της Κουμουνδούρου να επιστραφούν οι έδρες των τεσσάρων πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κίνησή τους αυτή «αποτελεί αναγκαία πράξη ευθύνης», ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο σύγκλισης με το ΠαΣοΚ τάσσεται υπέρ της οικοδόμησης γεφυρών διαλόγου και κοινής δράσης με τον κόσμο που ψήφισε το κυβερνών κόμμα στη βάση της «αντίστασης, της ανατροπής και της αλλαγής των οικονομικών μέτρων».

- Ενα ερώτημα που απασχολεί όσους παρακολουθούν τις ραγδαίες εξελίξεις που σηματοδότησε η αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από το συνέδριο του ΣΥΝ είναι αν αντέχει η Αριστερά στη χώρα μας άλλη μία διάσπαση...

«Η ενότητα της Αριστεράς δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται γενικόλογα. Υπάρχουν διαφορές και αντιθέσεις στον χώρο της ως προς τον χαρακτήρα, την πολιτική, τον ρόλο και τους στόχους της. Αυτές οι διαφορές διαμορφώνουν τον πολυκερματισμό της Αριστεράς. Οσο οι διαφορές και οι αντιθέσεις παραμένουν, η ενότητα δεν εξασφαλίζεται. Υπερασπίζομαι μια Αριστερά που αγωνίζεται για ζωντανές λύσεις προοπτικής, χωρίς να κλείνεται στις “ασφαλείς” απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών».

- Γιατί επιρρίπτετε ευθύνες στον κ. Αλ. Τσίπρα καταλογίζοντάς του ότι έχει την απόλυτη ευθύνη για τη ρήξη; «Η ηγεσία και η ηγετική ομάδα του κόμματος έχει τις δικές της ιδιαίτερες ευθύνες. Αυτή διαμόρφωσε τις συνθήκες του αρνητικού ετεροκαθορισμού της πολιτικής του Συνασπισμού από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και, αντί να προστατεύσει την πολιτική ενότητα του κόμματος, κινήθηκε με τη λογική της αριθμητικής επικυριαρχίας στους εσωκομματικούς συσχετισμούς. Επέλεξε να λύσει πολιτικά προβλήματα με διαδικαστικούς όρους».

- Εχει μέλλον ο χώρος της ανανεωτικής Αριστεράς εκτός ΣΥΝ;Θα επιβιώσετε, δηλαδή, πολιτικά;

«Η ανανεωτική Αριστερά έχει και παρελθόν και παρόν και μέλλον. Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μια σύγχρονη Αριστερά, πρωταγωνίστρια στην κατεύθυνση μεγάλων κοινωνικών προοδευτικών συσπειρώσεων. Η οικονομική κρίση, με την ολέθρια παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα, με δυσβάσταχτα και άδικα βάρη στις πλάτες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, με αποσαθρωμένα τα εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλει καινούργια καθήκοντα για τη σύγχρονη Αριστερά. Και αυτά τα καθήκοντα θέλουμε να τα αναλάβουμε. Η εξέλιξη της κρίσης δεν είναι γνωστή. Θα δυναμώσουν οι δυνάμεις της εργασίας και της παραγωγής ή θα συμπιεστούν περισσότερο για την αναστήλωση του νεοφιλελευθερισμού; Τίποτε δεν έχει κριθεί. Η έκβαση εξαρτάται και από τις ενέργειες, τους αγώνες, τις πρωτοβουλίες της σύγχρονης Αριστεράς».

- Πολλοί θεωρούν αυτονόητη τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα. Με ποιους και με τι ρόλο;

«Η απόφασή μας αυτή την ώρα αφορά την ανασυγκρότηση του ανανεωτικού χώρου και για αυτήν εργαζόμα στε. Τα επόμενα βήματά μας θα τα καθορίσουμε στον κατάλληλο χρόνο».

- Πίσω στην ΕΑΡλοιπόν; «Η ανασυγκρότηση και η ενίσχυση του χώρου της ανανεωτικής Αριστεράς δεν αποτελεί επιλογή επιστροφής στο πολιτικό παρελθόν. Η ανανεωτική και συνεχώς ανανεούμενη Αριστερά εκφράζει παρούσες ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις. Ο ευρύς κόσμος της ανανεωτικής Αριστεράς δεν κοιτάζει προς τα πίσω, προτάσσει τις επείγουσες πολιτικές ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας και κινητοποιείται παντού για την ανασυγκρότηση του αριστερού ανανεωτικού χώρου».

- Πότε θα λάβετε τις οριστικές αποφάσεις σας;

«Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, σταθμίζοντας τα πράγματα και τις εξελίξεις».

- Πλησιάζουν οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.Τι θα κάνετε;Με ποιους θα συνεργαστείτε;

«Κεντρικός στόχος μας είναι η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση και η επικράτηση των δυνάμεων που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν αυτές τις ιδέες. Επιδίωξή μας είναι η όσο το δυνατόν πιο ισχυρή συμμετοχή μας στους δήμους και στις περιφέρειες, μέσα από φερέγγυους συνδυασμούς και πρόσωπα. Βασικό γνώμονα πρέπει να αποτελούν οι εκτιμήσεις και οι επιλογές των αυτοδιοικητικών πολιτικών κινήσεων, με σταθερή διεκδίκηση την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ. Απορρίπτοντας λογικές στείρας κομματικής καταγραφής, θα αναζητήσουμε σχήματα που θα διασφαλίζουν τις πιο πλατιές συνεργασίες προσώπων, κινήσεων και πολιτικών δυνάμεων στη βάση προγραμματικών συμφωνιών και προτάσεων».

- Η ανεξαρτητοποίησή σας στη Βουλή σηματοδοτεί μια νέα πορεία, η οποία θα μπορούσε να λάβει χαρακτήρα προσέγγισης με το ΠαΣοΚ;

«Υποστήριζα και υποστηρίζω ότι είναι αναγκαία η σύγκλιση ευρύτατων κοινωνικών δυνάμεων προκειμένου να ανακαθορισθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί στη βάση μιας εναλλακτικής προγραμματικής πρότασης. Σε μια τέτοια σύγκλιση μπορούν να συμπορεύονται σοσιαλιστικές δυνάμεις, δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας, δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες, κάθε άλλη δύναμη της Αριστεράς. Σήμερα πολίτες που επένδυσαν με την ψήφο τους στο ΠαΣοΚ αναζητούν κοινωνικές και πολιτικές διεξόδους. Πρέπει να οικοδομηθεί ένα πλατύ προοδευτικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, ικανό να μετακινήσει την πολιτική σε ουσιαστική προοδευτική κατεύθυνση».

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Γιατί όχι;
Ανοικτοί σε συζητήσεις με την Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι,όπως δηλώνει στο «Βήμα» ο νομικός Περιβάλλοντος κ. Κ.Διάκος, εκ των ιδρυτικών στελεχών τους και προτεινόμενος ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής από τους Οικολόγους Πρασίνους στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.«Με δραστηριοποιημένους πολίτες που βρίσκονται στον χώρο της Αριστεράς έχουμε βρεθεί σε πολλούς κοινούς αγώνες.Αυτό καθιστά ευχερέστερη την επικοινωνία μας χωρίς να αποτελεί προνομιακή μεταχείριση»υπογραμμίζει.Στην ερώτηση αν οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν επαφές με στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ, απαντά:«Προσωπικά γνωρίζω στελέχη του χώρου αυτού.Είναι αξιόλογοι και δραστήριοι πολίτες,χρήσιμοι στις κρίσιμες κοινωνικές διεργασίες της περίπλοκης πολιτικής συγκυρίας στη χώρα μας.Αν με ρωτάτε για τις διεργασίες σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές,όχι.Αλλά είμαστε ανοικτοί για τέτοιες συζητήσεις,όπως άλλωστε και σε όλους τους φίλους με τους οποίους μπορούμε να παράγουμε πολιτική προς κοινές κατευθύνσεις».

«Καμία ρεβάνς»
- Θεωρείτε ότι εκπληρώνεται με την αποχώρησή σας μια ιστορική «ρεβάνς» με το κομμουνιστικής προέλευσης τμήμα της Αριστεράς με το οποίο συνδημιουργήσατε τον ΣΥΝ; «Καμία “ρεβάνς”. Συγκροτήσαμε τον Συνασπισμό ως κόμμα της σύγχρονης δημοκρατικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, με δυνάμεις κομμουνιστικής προέλευσης και άλλες που αγωνίζονταν για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της Αριστεράς, με κοινό πολιτικό τόπο τα ιδανικά και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με αδιαπραγμάτευτη την αξία της δημοκρατίας. Στις γραμμές της ανανεωτικής Αριστεράς βρίσκονται δυνάμεις με διαφορετικές κομματικές προελεύσεις και στρατεύονται στη σύγχρονη Αριστερά χωρίς αναφορά στην κομματική τους αφετηρία».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=337242&dt=13/06/2010

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Στο μικροσκόπιο της Βουλής το «πλυντήριο» της Siemens

Τον μίτο του «μαύρου χρήματος» της Siemens προσπαθεί να ξετυλίξει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση, ζητώντας να ελεγχθεί η κίνηση των λογαριασμών χρηματιστών, επιχειρηματιών και εταιρειών για τους οποίους διατυπώνονται υποψίες ότι εμπλέκονται είτε ως «λαθροδιακινητές χρηματικών ποσών προς τράπεζες του εξωτερικού» είτε ως «παραλήπτες ποσών για λογαριασμό τρίτων». Το παραπάνω αίτημα σε συνδυασμό με τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκη ενώπιον των μελών της ότι «τα κόμματα δωροδοκούνταν» από τη Siemens «άναψε φωτιές» στη συνεδρίαση. Είναι ενδεικτική του κλίματος η σύγχυση που προκλήθηκε μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών-μελών της Επιτροπής καθώς ενώ το αίτημα του κ. Βαλυράκη σχετικά με το άνοιγμα των παραπάνω λογαριασμών υιοθετήθηκε ομοφώνως με τη σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων βουλευτών της ΝΔ κκ. Αν. Νεράντζη, Π. Καμμένου και της κυρίας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ο συνάδελφός τους κ. Κ.Τζαβάρας, ο οποίος απουσίαζε όταν αναγνώστηκε το σχετικό έγγραφο, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι αυθαιρετεί δίνοντας στη δημοσιότητα ονόματα.

Το αίτημα ελέγχου της κίνησης των λογαριασμών που υπεβλήθη προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο, τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρη , τον πρόεδρο της Επιτροπής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος κ. Στ. Γκρόζο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Α. Γαβριηλίδη αφορά 25 φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία είναι: οι κκ. Γεώργιος Καλδής και Αλέξανδρος Λέτσας που ήδη κατηγορούνται διότι είχαν ιδρύσει τις εταιρείες Ρlacid Βlue και Fairways Εstates μέσω των οποίων διεκινείτο «μαύρο χρήμα» της Siemens, ο χρηματιστής κ. Σάββας Γιαννακάκης, ο επιχειρηματίας κ. Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης, ο δικηγόρος και χρηματιστής κ. Γρηγόριος Κυριτσάκας, ο δικηγόρος και μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Societe Generale κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος καθώς και η σύζυγός του, ο χρηματιστής κ. Νικόλαος Δεβλέτογλου , ο χρηματιστής κ. Αθανάσιος Ράμμος, ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Κορωνιάς, ο επιχειρηματίας κ. Λαυρέντιος Λαυρεντιάδης , όπως και οι επιχειρηματίες κκ. Δημήτριος και Ιωάννης Δαμκαλίδης , Κωνσταντίνος Κορμάς, Μάριος Κάτσικας, Βασίλειος Τυρογαλάς , Χρήστος Μαρκόπουλος, Αντώνιος Περίσσιος, το πρώην στέλεχος του υπουργείου Αμύνης Αντώνιος Καντάς, οι εφοριακοί Μάριος Νικολιδάκης, Παναγιώτης Κουκουλομάτης , ο γερμανός υπήκοος που διαμένει στην Ελλάδα κ. Η. Κienest και οι εταιρείες ΚΡΜG, Ρrince Ρacific Ltd. και ΒΑLΙSΕΑ.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο «σε σχέση με τα παραπάνω πρόσωπα, στους λογαριασμούς των οποίων εμβάστηκαν ποσά από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, εμφιλοχωρεί οπωσδήποτε η πιθανότητα να μην εμπλέκονται απλά ως λαθροδιακινητές χρηματικών ποσών προς τράπεζες του εξωτερικού, αλλά να εμπλέκονται και επί της ουσίας όλοι ή κάποιοι εξ αυτών, ως παραλήπτες των παραπάνω ποσών για λογαριασμό τρίτων, οι οποίοι εν τοιαύτη περιπτώσει έχουν διαπράξει το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας» . Αυτό που ενδιαφέρει την Εξεταστική Επιτροπή είναι να ερευνηθεί «πιθανή διαδρομή χρήματος και συναφώς οι εκροές από τους λογαριασμούς των παραληπτών προς πολιτικά πρόσωπα ή υπαλλήλους του Ελληνικού Δημοσίου ή υπαλλήλους εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Διαπιστώνεται εξάλλου ότι οι διακινητές των «μαύρων ταμείων» της Siemens εκμεταλλεύτηκαν μια «υποδομή» που υπήρχε στη χώρα μας με χρηματιστές και τραπεζικούς «που διενεργούσαν παράνομα εργασίες μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό» , όπως κατέθεσε ο κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης, στέλεχος σήμερα της Αlpha Βank. Ετσι, αξιοποιώντας αυτή την «υποδομή» έστησαν έναν μηχανισμό ανάληψης χρημάτων στην Ελλάδα με σκοπό τον χρηματισμό χωρίς να αφήνουν ίχνη ως προς τους τελικούς παραλήπτες των «μιζών». Κεντρικό ρόλο διαδραμάτιζε το τραπεζικό στέλεχος της Dresdner Βank της Ελβετίας Jan Claude Οswald, ο οποίος επισκεπτόταν συχνά τη χώρα μας και καθ΄ υπόδειξη χρηματιστών και τραπεζικών στελεχών ερχόταν σε επαφή με ανθρώπους που είτε ήθελαν να εξάγουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού είτε ενεργούσαν για λογαριασμό άλλων. Ο προφανέστερος λόγος του ενδιαφέροντός τους ήταν να αποφύγουν τους προβλεπόμενους ελέγχους όσον αφορά το λεγόμενο «βρώμικο χρήμα», ενώ άλλο κίνητρό τους ήταν η αγορά μετοχών στο ελληνικό Χρηματιστήριο δίχως να φαίνεται ο πραγματικός αγοραστής αλλά μια εξωχώρια εταιρεία.

Τα ποσά πήγαιναν στον Οswald σε μετρητό στην Ελλάδα και αυτός τα παρέδιδε σε στελέχη της Siemens για να πάρουν τον παράνομο δρόμο τους. Οπως αναφέρεται στο έγγραφο του κ. Βαλυράκη «οι “εισπράξεις” που ελάμβαναν χώρα κατά τον παραπάνω τρόπο στην Ελλάδα εξοφλούνταν” από τον Οswald ως τραπεζικό διαχειριστή των λογαριασμών των εταιρειών που ήλεγχαν οι (κατηγορούμενοι σήμερα) Μαυρίδης, Λέτσας, Καλδής, Χριστοφοράκος, με τραπεζικά εμβάσματα στους λογαριασμούς που διατηρούσαν στο εξωτερικό οι διάφοροι έλληνες “ενδιαφερόμενοι” που συνεργάστηκαν» .

Χθες, εξάλλου, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Π. Καμμένος ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή ο «γαλάζιος» πρώην υπουργός κ. Ι. Παπαθανασίου , ο οποίος, όπως ανέφερε, συμμετείχε στις 3 Απριλίου 2006 (όταν ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης) σε δείπνο που παρέθεσε ο Μ. Χριστοφοράκος στο σπίτι του με τη συμμετοχή του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα και του τότε μέλους του ΔΣ του ΟΣΕ κ. Φ. Σπυρόπουλου . Επίσης ο κ. Καμμένος πρότεινε και έγινε αποδεκτό όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις μαρτύρων να υπάρξει ειδική συνεδρίαση στην οποία θα εξεταστεί αν προέκυψαν στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ της κλήτευσης των πρώην πρωθυπουργών κκ. Κ.Μητσοτάκη , Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=336532&ct=32&dt=10/06/2010

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα εντόπισε κλιμάκιο επιθεωρητών

Επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα κρυμμένα σε δύο κοντέινερ εντόπισε την Τετάρτη, κατά την έφοδο που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο Αττικόν, κλιμάκιο επιθεωρητών περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας.


Τα απόβλητα προέρχονταν από ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τεμαχίζονταν, αναμειγνύονταν με κοινά σκουπίδια, και διοχετεύονταν ως πρώτη ύλη για καύση στις βιομηχανίες.


http://www.capital.gr/News.asp?id=987306

Ακης και Κυριάκος στη λίστα της Siemens

Ακριβά κοσμήματα και ρολόγια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις και είδη ηλεκτρικού οικιακού εξοπλισμού, κινητά τηλέφωνα, σαμπάνιες ως λουλούδια, κομπολόγια και διάφορα άλλα είδη περιελάμβανε ο περιβόητος λογαριασμός «κέντρο κόστους101.000» που τηρούσε η Γενική Διεύθυνση της Siemens καθ΄ υπόδειξη- και προσωπικό έλεγχοτου Μ. Χριστοφοράκου και από την οποία πληρώνονταν τα δώρα.

Τη σχετική λίστα, στην οποία όμως δεν αναφέρονται πολιτικά πρόσωπα, παρέδωσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή ο ειδικός γραμματέας της υπηρεσίας κ. Ι. Καπελέρης και προήλθε από την κατάσχεση εγγράφων που έκανε συνεργείο του ΣΔΟΕ από τα γραφεία της Siemens Ηellas μόλις πριν από λίγες ημέρες. Εντοπίστηκαν όμως ονόματα που είχαν σβηστεί με «μπλάνκο» ή με άγνωστους αποδέκτες δώρων που είτε λειτούργησαν ως «ενδιάμεσοι» πολιτικών προσώπων είτε απλώς εμπίπτουν στην κατηγορία των εταιρικών σχέσεων που διατηρούσε η γερμανική πολυεθνική. Τα ποσά εκκινούν από 50 ευρώ και φτάνουν τις 5.000 ευρώ, ενώ από την αποκρυπτογράφηση που έγινε οι μοναδικές αναφορές σε πρόσωπα που έχουν σχέση με πολιτικούς είναι στον άνθρωπο της φρουράς του πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ κ. Α. Τσοχατζόπουλου , κ. Δ. Πατσάκη , και στη θυγατέρα του πρώην πρωθυπουργού κ. Κων.

Μητσοτάκη, κυρία Αικατερίνη Μητσοτάκη , η οποία εμφανίζεται να ταξίδεψε με τζετ μαζί με τον σύζυγό της κ. Απ. Μαυραγάνη, τον Μ. Χριστοφοράκο και άλλα στελέχη της εταιρείας στα Σκόπια στις 3 Ιουνίου 2005.

Είναι ενδεικτικό πάντως της κατάστασης ενώπιον της οποίας έχει βρεθεί το ΣΔΟΕ το γεγονός ότι το υλικό (περί τις 150 κούτες) που κατασχέθηκε από τα γραφεία της Siemens Ηellas στις 19 Φεβρουαρίου 2009 παρουσία υπαλλήλων του Σώματος είχε κρατηθεί από τον πρώην ειδικό ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό χωρίς να υπάρξει από μέρους της υπηρεσίας καταγραφή, παραλαβή, δέσμευση ή κατάσχεση εγγράφων. «Συμμετείχαμε μόνο ως παρουσίες χωρίς να εισέλθουμε ουσιαστικά στον έλεγχο που διενεργείτο από τους δικαστικούς λειτουργούς, δηλαδή τελούσαμε υπό τις διαταγές των» αναφέρεται ενδεικτικά σε σχετικό έγγραφο των συμμετεχόντων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στον έλεγχο που διεξήχθη στα γραφεία της εταιρείας κκ. Χρ. Αθανασίου, Κ. Παρασκευόπουλου , Ι. Μπότσα και Γερ. Παναγόπουλου . «Συσκευασίες χαρτοκιβωτίων, διάφορα έγγραφα-στοιχεία, για τα οποία δεν λάβαμε γνώση, ούτε συντάξαμε ή υπογράψαμε σχετικά έντυπα παραλαβής της υπηρεσίας μας, παρελήφθησαν από τους δικαστικούς λειτουργούς» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα στην προσπάθεια του ΣΔΟΕ να ερευνήσει το διαβόητο «Κέντρο Κόστους- 101.000», αυτό στάθηκε αδύνατον, όπως επισήμανε ο κ. Καπελέρης, διότι όπως δηλώθηκε εγγράφως από τους εκπροσώπους της Siemens κκ. Αν. Ξυνή και Ν. Συκέλλη, «ο ειδικός ανακριτής κ. Ζαγοριανός και ο εισαγγελέας κ. Νικολόπουλος κατέσχεσαν 150 κιβώτια τα οποία περιείχαν τα πρωτότυπα έγγραφα και στοιχεία» . Ηδη δόθηκε εντολή από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκη προς τον ΣΔΟΕ να ερευνήσει το επίμαχο κατασχεθέν υλικό. Οσον αφορά το «Κέντρο Κόστους» από το οποίο πληρώνονταν τα δώρα που έστελνε ο Χριστοφοράκος, ο κ. Καπελέρης εξήγησε ότι αυτά αποστέλλονταν από την επιχείρηση στις πρώην γραμματείς του άλλοτε διευθύνοντος συμβούλου, κυρίες Αικατερίνη Τσακάλου και Κωνσταντίνα Καλλίρη και ακολούθως είτε παραδίδονταν στον Χριστοφοράκο είτε αποστέλλονταν στα πρόσωπα που εκείνος υπεδείκνυε με τον προσωπικό του οδηγό. Οπως μάλιστα είχε καταθέσει η κυρία Τσακάλου κατά την ένορκη εξέταση που διενήργησε το ΣΔΟΕ «τα δώρα αυτά δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλης αξίας εκτός από την περίπτωση ενός ρολογιού και ενός σετ κοσμημάτων, τα οποία και παρέδωσα στον ίδιο τον Χριστοφοράκο» .

Μάλιστα ο ίδιος φέρεται από την πρώην γραμματέα του να έσβηνε σε «ειδικές περιπτώσεις» (π.χ. πολιτικών προσώπων) τα στοιχεία τους διότι «δεν επιθυμούσε να γίνεται γνωστό τόσο το είδος των δώρωνόσο και τα ονόματα των αποδεκτών στους υπαλλήλους του λογιστηρίου της επιχείρησης» .

Πάντως για τα κόμματα της Αριστεράς η όλη εξέλιξη λαμβάνει πλέον χαρακτήρα «επικοινωνιακού σόου» . Τόσο ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Αθ. Παφίλης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης δήλωναν χθες ότι το μείζον δεν είναι η συζήτηση για τις λίστες με τα δώρα, αλλά «πού πήγαν τα 100 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως μίζες προς πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους» . Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στην Εξεταστική Επιτροπή κ. Κ. Αϊβαλιώτης αποχώρησε από αυτήν καταγγέλλοντας «κουκούλωμα της υπόθεσης».

Αλλα στοιχεία που ήλθαν στο φως προέρχονται από το λεγόμενο «Τσακάλου project» που αφορά τη λίστα που είχε στην κατοχή της η πρώην ιδιαιτέρα του Χριστοφοράκου και αφορούσε τα δώρα που έστελνε η εταιρεία. Τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια της Επιτροπής αφορούν τις γνωστές ως τώρα περιπτώσεις του κ. Α. Τσοχατζόπουλου (φωτογραφία αριστερά) και του κ. Κυρ. Μητσοτάκη (φωτογραφία δεξιά). Πρόκειται για δυο φακέλους («Βlue File» και «Red File») οι οποίοι είναι μόλις ένα μικρό μέρος του όλου υλικού η έρευνα του οποίου ακόμη εκκρεμεί. Στον μεν πρώτο αναφέρεται ως όνομα πελάτη του κ. Δ. Πατσάκη από τη φρουρά του κ. Τσοχατζόπουλου για προϊόντα Siemens και Βosch συνολικής αξίας 11.100 ευρώ, ενώ υπάρχει παραγγελία για τον κ. Τσοχατζόπουλο με παραγγελία και όνομα πελάτη «Κασιμάτης Απόστολος» και την ένδειξη «κουδούνι» ύψους 2.880 ευρώ. Επίσης υπάρχουν παλαιότερες παραγγελίες ή τιμολόγια στο όνομα του πρώην υπουργού αξίας 69.000 δραχμών και της θυγατέρας του Αρετής Τσοχατζοπούλου αξίας 802.000 δραχμών. Επίσης υπάρχει χορηγία προς τη Νεολαία ΠαΣοΚ ύψους 15.000 ευρώ και παραγγελία της πρώην συζύγου του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, κυρίας Μαρέβα Μητσοτάκη, για συσκευή Siemens αξίας 498 ευρώ.

Στον δεύτερο φάκελο περιέχονται είκοσι τιμολόγια στο όνομα του κ. Κυρ. Μητσοτάκη για την προμήθεια του τηλεφωνικού κέντρου του πολιτικού του γραφείου. Πρόκειται για ποσά που φτάνουν συνολικά το ύψος των 182.877 ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά ότι «ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας» , καθώς «πρόκειται για τα ίδια ονομαστικά τιμολόγια που αφορούσαν αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τη Siemens και τα οποία έχουν εξοφληθεί μέχρι τελευταίου ευρώ». Αλλά και κύκλοι του κ. Τσοχατζόπουλου σχολίαζαν ότι «όπως ο ίδιος έχει δηλώσει ό,τι έχει πάρει το έχει πληρώσει και τα παραστατικά τα έχει στείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα».


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=336309&dt=09/06/2010

Ο περίφημος κωδικός «101000» με τα δώρα και τις χορηγίες φαίνεται πως αποκρυπτογραφήθηκε και δείχνει ότι στις «δαπάνες διεύθυνσης» μεταξύ άλλων υπήρχαν τιμολόγια για οικοσκευές και εξοπλισμό γραφείου

Ηδη τα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής καθώς και δύο φάκελοι που κατάσχεσε ο εισαγγελέας κ. Ζαγοριανός στην έφοδό του στα γραφεία της Εταιρείας στους οποίους υπάρχουν οι λεγόμενες «ειδικές παραγγελίες».

Από τα στοιχεία αποδεικνύεται μέσω τιμολογίων η αποστολή οικοσκευής αλλά και τηλεφωνικού κέντρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ένα τιμολόγιο έχει εκδοθεί στο όνομα της πρώην συζύγου του Μαρέβας.

Το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρεται συνολικά για τη διετία 2005-2007, σε 22 κωδικούς και τα προϊόντα που του έχουν αποσταλεί, αγγίζουν σε αξία τα 180.000 ευρώ.

Τρεις κωδικοί από το 1998 έως το 1999 αναφέρουν το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και της Αρετής Τσοχατζόπουλου και αφορούν οικοσκευές αξίας σχεδόν 4.000 ευρώ ενώ υπάρχει ακόμα ένας κωδικός με προϊόντα της SIEMENS αξίας σχεδόν 3.000 ευρώ με παραλήπτη πρόσωπο στο πολιτικό γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου στην οδό Κόμνα Τράκα.

Από το σπάσιμο των κωδικών καταδεικνύεται και η χορηγία στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ το 2003 ύψους 15.000 ευρώ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=14602949#

__________________________________

Για όποιον καταλαβαίνει, μας δείχνουν τα δωράκια, τα ρουσφετάκια που ελάμβαναν για ότι είχαν ανάγκη οι πολιτικοί!

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ!

Κουβέντα για όλα όσα έφτασαν τους πολιτικούς να έχουν το "θάρρος" να ζητήσουν τα δωράκια για όποια ανάγκη είχαν...

Και βλέπουμε σε τι σημείο έφτασαν: ο "φίλος" του Χριστοφοράκου να έχει ειδική τιμή από έμπορο αυτοκινήτων...

Καλά, ο έλεγχος των προσωπικών δεδομένων της φιλιπινέας του Χριστοφοράκου είναι πολύ ψιλά γράμματα...