Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Παραιτείται ο Συνήγορος του Πολίτη Γ. Καμίνης

Την πρόθεσή του να υποβάλει παραίτηση εντός του Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο Συνήγορος του Πολίτη Γ. Καμίνης, το όνομα του οποίου συζητείται, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ως υπερκομματική υποψηφιότητα για το δήμο Αθηναίων.

«Στις αρχές του μήνα ο κύριος Φώτης Κουβέλης μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να με προτείνει ως υπερκομματικό υποψήφιο στις επικείμενες εκλογές για το αξίωμα του δημάρχου της Αθήνας», αναφέρει στη δήλωση παραίτησής του ο Συνήγορος του Πολίτη.

«Δέχτηκα να συζητήσω την τιμητική αυτή πρόταση, καθώς θεωρώ ότι έχω ουσιαστικά ολοκληρώσει το έργο μου στον Συνήγορο του Πολίτη», συμπληρώνει και συνεχίζει: «Επιπλέον, εκτιμώντας ότι ο Δήμος της Αθήνας διέρχεται μια οξύτατη κρίση, θεωρώ αναγκαία μια εναλλακτική πρόταση που θα υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις».

«Ανεξάρτητα, πάντως, από την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα, αποφάσισα να παραιτηθώ, προκειμένου να μην βαρύνει καμία απολύτως σκιά την ανεξάρτητη αρχή στην οποία υπηρετώ», ξεκαθαρίζει ο κ. Καμίνης και γνωστοποιεί ότι την παραίτησή του θα υποβάλει εντός του Σεπτεμβρίου, «περιοριζόμενος έως τότε στη διεκπεραίωση διοικητικών εκκρεμοτήτων, για τις οποίες δεν είναι νομικά δυνατή η αναπλήρωσή μου».

«Κατά τα λοιπά», προσθέτει, «και έως την εκλογή νέου Συνήγορου του Πολίτη, θα εφαρμοστεί ο θεσμός της αναπλήρωσης από Βοηθό Συνήγορο, όπως προβλέπει ο νόμος».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1858283

_____________________________

Πρόκειται για επίπεδο ανθρώπου - δεν τον ξέρω εννοείται - που είναι πολύ βαθιά κρυμμένο στην ελληνική κοινωνία!

Ο τρόπος συμπεριφοράς του ανήκει σε ανεπτυγμένες κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου