Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Να αποδοθεί στο Δημόσιο η «χορηγία» Μαντέλη

Να καταλογιστεί σε βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη και υπέρ του ελληνικού Δημοσίου το ποσό των 440.000 μάρκων που ομολόγησε ότι έλαβε από τη Siemens σαν προεκλογική χορηγία ζητά ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης.

Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινιωτάκη, το ποσό των 440.000 μάρκων, ο πρώην υπουργός Μεταφορών το έλαβε παράνομα, αδικαιολόγητα και χωρίς νόμιμο λόγο, κάτι που απαγορεύεται από την νομοθεσία για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Παρόμοιες χορηγίες τέτοιου ύψους απαγορεύονται και μάλιστα τιμωρείται ο χορηγός, αναφέρει ο κ. Σχοινιωτάκης και προσθέτει ότι ο Τ. Μαντέλης πλούτισε κατά 440.000 μάρκα, αδικαιολόγητα κατά κατάχρηση και παράνομη εκμετάλλευση της υπουργικής του ιδιότητας, που κατείχε κατά τα έτη 1998-1999.

Επίσης, ο γενικός επίτροπος αναφέρει ότι δεοντολογικά για έναν υπουργό δεν είναι αποδεκτό και ευπρεπές να επιχειρεί να πείσει τους πολίτες ότι ένα τέτοιο ποσό «λαδώματος» μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον Έλληνα φορολογούμενο και ψηφοφόρο, βαπτιζόμενο ως νόμιμη χορηγία.

Υποστηρίζει μάλιστα πως ο πρώην υπουργός πήγε στην Βουλή για να κοροϊδέψει και όχι για να ανακαλύψει την αλήθεια ως όφειλε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου