Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Στο «μικροσκόπιο» και 6 δικαστές για το σκάνδαλο με τα ακίνητα

Εξι δικαστές έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθεί πιθανή εμπλοκή τους στο μεγάλο σκάνδαλο με τα ακίνητα που οικειοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια συμμορία αποτελούμενη από τουλάχιστον 20 άτομα.

Η εισαγγελία Εφετών που έχει επιληφθεί της υπόθεσης φέρεται να έχει στα χέρια της τα ονόματα των έξι δικαστών που ακούγονται σε κάποιες από τις 100.000 συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ. Παράλληλα, βρέθηκε σε κάποια από τις εφόδους σε σπίτι δικηγόρου που εμπλέκεται στην υπόθεση λίστα με ονόματα δικαστών και δίπλα γίνονται αξιολογικές κρίσεις, όπως «επιεικής», «αυστηρός», «φιλοχρήματος», «να δικάζουμε μαζί του» κ.λπ.
Τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν προς το παρόν να δέσουν μία νέα υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος, ωστόσο, θα διερευνηθούν αν υπάρχουν εμπλοκή δικαστών στο κύκλωμα.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με χθεσινή ανακοίνωσή της, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου, επισημαίνει ότι δεν προκύπτει εμπλοκή δικαστικών λειτουργών.
Εμπλοκή
«Από το περιεχόμενο των δημοσιογραφικών πληροφοριών που έχουν δημοσιευθεί δεν προκύπτει οποιαδήποτε εμπλοκή δικαστικών λειτουργών. Ως εκ τούτου αναιρείται από τους ίδιους τους συντάκτες των δημοσιευμάτων ο χαρακτηρισμός του κυκλώματος ως 'παραδικαστικού'. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι κατηγορίες σε βάρος δικαστικών λειτουργών, χωρίς στοιχεία, προκαλούν εύλογα ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητά τους. Οι πρακτικές αυτές, κατά το παρελθόν, δεν προσέφεραν υπηρεσία στη Δημοκρατία και τους θεσμούς της.
Καλούμε όλους να είναι περισσότερο ευαίσθητοι απέναντι στη δικαστική λειτουργία». Από τα στοιχεία προκύπτει ότι στη συμμορία υπήρχαν τουλάχιστον επτά δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, συμβολαιογράφοι, τραπεζικοί υπάλληλοι, αρκετοί ιδιώτες, ενώ «αρχηγός» εμφανίζεται πολιτικός μηχανικός και επιχειρηματίας. Επειδή το υλικό που έχει συλλεχθεί είναι ογκωδέστατο δεν μπορούν να ασκηθούν άμεσα ποινικές διώξεις, γεγονός που προβληματίζει τη Δικαιοσύνη, διότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους μπορεί να φύγουν από την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στην Εισαγγελία προσέρχονται διάφοροι πολίτες που δηλώνουν θύματα της συμμορίας.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=63669147

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου