Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τα φάγαμε μαζί, με προσλήψεις

«Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος», απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Βουλή για το πού πήγαν τα λεφτά

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παραδεχόμενος επί της ουσίας συνενοχή (αν όχι ενοχή) των πολιτικών για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, τόνισε στην παρέμβασή του επί του προσχεδίου σχετικά με τις συγχωνεύσεις των Οργανισμών του Δημοσίου: «Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος», ενώ μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει πολύ σύντομα και σε δεύτερο γύρο συγχωνεύσεων Οργανισμών.

Ο κ. Πάγκαλος με το γνωστό αιχμηρό του ύφος και αναφερόμενος στη γνωστή ιστορία της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ (βρίσκεται μέσα στους υπό κατάργηση Οργανισμούς) αποκάλυψε ότι του ασκήθηκε πίεση προκειμένου να μη βαδίσει προς αυτή την κατεύθυνση γιατί θα εκτεθούν συνάδελφοι, ωστόσο εκείνος δεν δέχτηκε να κάνει πίσω. «Μου ζητήθηκε να κάνω ένα βήμα συνενοχής, αλλά δεν το δέχθηκα», είπε ο κ. Πάγκαλος φέρνοντάς το ως παράδειγμα για το πώς λειτουργεί ακόμα και σήμερα το πολιτικό σύστημα.

Οπως σχολίαζαν λίγο αργότερα οι βουλευτές που μετείχαν στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν επέλεξε τυχαία τη χθεσινή μέρα να «χτυπήσει το καμπανάκι» σε βουλευτές και κυρίως πρώην και νυν υπουργούς των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά αυτό σχετίζεται με τη χθεσινή δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των βουλευτών.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=31756950

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου