Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

«Σέχτα Επαναστατών» δείχνουν τα όπλα της δολοφονίας του Σ. Γκιόλια

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, τα δύο όπλα με τα οποία δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος είχαν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πρόκειται για δύο εννιάρια πιστόλια.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, την υπόθεση αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ αναμένονται αναλυτικές ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, λίγο πριν τις 5 και μισή το πρωί, άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος του δημοσιογράφου -και πατέρα ενός παιδιού δύο ετών- και του ζήτησε να βγει στην είσοδο γιατί, όπως είπε, του έκλεβαν το αυτοκίνητο. Μόλις βγήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 9.89» δέχθηκε 16 σφαίρες από δύο πιστόλια των εννέα χιλιοστών. Όπως προκύπτει από τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο Σωκράτης Γκιόλιας έχει δεχθεί σφαίρες στο κεφάλι, το θώρακα και την κοιλιά, ενώ έχει βληθεί τόσο από μπροστά, όσο και από πίσω.

Σε κατάσταση σοκ η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβείς πληροφορίες, εκτιμάται ωστόσο ότι δράστες είναι τρία άτομα που διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Από τους αστυνομικούς εξετάζεται επίσης μαρτυρία σύμφωνα με την οποία οι δράστες φορούσαν στολές πιθανόν εταιρείας σεκιούριτι ή δημοτικής αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 07:10 το πρωί η αστυνομία βρήκε μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας ένα καμμένο ΙΧ και όπως όλα δείχνουν, ήταν αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τον Αλιμο το Σάββατο και η κλοπή είχε δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Επικεφαλής της ιατροδικαστικής έρευνας είναι ο Φ. Κουτσάφτης, ενώ τις έρευνες για την υπόθεση και τα κίνητρα της στυγερής δολοφονίας έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Oπως προαναφέρθηκε, ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 9.89», ενώ για χρόνια υπήρξε στενός συνεργατής του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Είναι ζήτημα τιμής να δείξει η Πολιτεία πως δεν φοβάται και να διαμηνύσει στους ψυχρούς δολοφόνους ότι δεν φιμωνόμαστε, τόνισε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σε δηλώσεις του στον «Θέμα» 9.89. «Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται και δεν απειλούνται», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο pressroom, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες αρχές ήδη έχουν αναλάβει δράση, ώστε να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι της δολοφονίας.

Την οργή και τη θλίψη εκ μέρους όλων των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια που αφαίρεσε τη ζωή του Σωκράτη Γκιόλια, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος.

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη και συγκλονίζει τη δημοσιογραφική οικογένεια, της οποίας το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος. Η ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Τη δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου καταδίκασε και το Κομμουνιστικό Κόμμα: «Καταδικάζουμε τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ

Δεν δολοφονήθηκε μόνον ένας θαρραλέος δημοσιογράφος αλλά η ίδια η δημοσιογραφία, παρατήρησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. «Κάποιους ενόχλησε και αποφάσισαν να πατήσουν την σκανδάλη», ανέφερε χαρακτηριστικά [Βλέπε άρθρο] .

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, καταδικάζοντας την αποτρόπαιη δολοφονία του.

«Η γκανγκστερικού τύπου δολοφονία του προκαλεί σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και γενικότερα. Η εξιχνίαση των αιτιών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου αποτελεί καθήκον των διωκτικών αρχών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η αποτρόπαιη δολοφονία του Σ. Γκιόλια προκαλεί την κοινή γνώμη για την εικόνα του δημόσιου βίου της χώρας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας πως η θεσμική υπανάπτυξη και η γενικευμένη διαφθορά οδηγούν σε έναν φαύλο κύκλο δράσης σκοτεινών κέντρων και συμφερόντων.

«Οι διωκτικές αρχές και η ελληνική δικαιοσύνη οφείλουν με μεγάλη ταχύτητα να αποδώσουν ευθύνες για αυτό το στυγερό έγκλημα», σημειώνει το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς και εκφράζει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του δημοσιογράφου.

«Την ομόθυμη καταδίκη της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια οφείλει να συνοδεύει η αποφασιστικότητα της πολιτείας να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Για άνανδρη δολοφονία έκανε λόγο και ο δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας. «Πιστεύω ότι οι στυγεροί δολοφόνοι του θα αποκαλυφθούν από τις αρμόδιες αρχές και θα παραπεμφθούν στην ελληνική δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Φασούλας.

ΠΟΕΣΥ: Να εξιχνιαστεί άμεσα η δολοφονία

Την οδύνη του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, αλλά και τη συμπαράστασή του στα μέλη της οικογένειάς του, εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών).

Η ΠΟΕΣΥ ζητεί την άμεση επέμβαση των αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

«Ο τρόπος της δολοφονίας του, παραπέμπει στις πιο άγριες μεθόδους που έχει βιώσει η ελληνική κοινωνία και καθιστά επιτακτική την άμεση και δραστική παρέμβαση των αρχών, προς πάσα κατεύθυνση για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την τιμωρία των υπευθύνων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1844569

______________________________

Τι να γράψει κάποιος... μιλάμε για τριτοκοσμική χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου