Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Επιστρατεύονται οι απεργοί

Την επίταξη των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης αποφάσισε η κυβέρνηση, με απόφαση του Πρωθυπουργού, μετά την άκαρπη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά από σχετική Εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη, κηρύσσονται οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης.

Με την εν λόγω απόφαση εξουσιοδοτούνται οι υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι Νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1848598

______________________

22 Φεβ. 2006

Πολιτική επιστράτευση αποφάσισε η κυβέρνηση

Την πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών αποφάσισε τα ξημερώματα της Τετάρτης η κυβέρνηση. Tα ατομικά φύλλα πορείας μοιράστηκαν στους απεργούς το πρωί.

Εκπρόσωποι της ΠΝΟ έκαναν λόγο για φασιστική απόφαση από πλευράς υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και υπενθύμισαν ότι η απεργία ήταν νόμιμη και με απόφαση του δικαστηρίου.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=686326

ΣτΕ: Παράνομη η επιστράτευση των ναυτεργατών

Παράνομη ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού K. Kαραμανλή και του υπουργού EΝ M. Kεφαλογιάννη για πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, πριν από έναν χρόνο, με στόχο να «σπάσουν» την απεργία τους, που είχε κριθεί νόμιμη -πράγμα εξαιρετικά σπάνιο- από τα δικαστήρια.

Tην παρανομία της πολιτικής επιστράτευσης, που δεν μπορούσε να στηριχθεί στον ν. 2936/01, επισήμανε προς την Oλομέλεια του ΣτΕ, με βαρυσήμαντη εισήγησή της, η σύμβουλος Eπικρατείας Π. Kαρλή.

Tην ίδια, όμως, στιγμή οι νομικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης έδωσαν «μάχη» με βασικό στόχο να «κλείσουν» για τυπικούς λόγους τη δίκη, έτσι ώστε να μην χρεωθεί ο πρωθυπουργός το πολιτικό κόστος μιας δικαστικής απόφασης που θα του καταλογίζει μια καταφανή παρανομία, αφού δεν είχε από κανέναν νόμο το δικαίωμα να επιβάλει επιστράτευση σε απεργούς. Για τον λόγο αυτό, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υποστήριζαν ότι ο πρωθυπουργός ανακάλεσε πριν από από λίγες εβδομάδες την επιστράτευση και γι αυτό πρέπει να καταργηθεί και η σχετική δίκη, ενώ υποστήριζαν ότι είχε απευθείας από το Σύνταγμα τη δυνατότητα να επιβάλει επιστράτευση και σε απεργούς για λόγους δημοσίου συμφέροντος που σχετίζονταν με την υγεία κατοίκων των νησιών.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12305&subid=2&pubid=287050



_____________________________

Διαφωνώ και με την απεργία, διαφωνώ και με την επιστράτευση.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα ΙΧ φορτηγά δεν είναι στους δρόμους να γεμίσουν τα πρατήρια...
Αδυνατώ επίσης να κατανοήσω την έννοια της επιστράτευσης....

Ακόμα μια τριτοκοσμική εικόνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου