Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

«Ξεσκονίζουν» τους σκληρούς δίσκους του Σωκράτη Γκιόλια

Στα ηλεκτρονικά αρχεία του Σωκράτη Γκιόλια αναζητεί η Αστυνομία την άκρη του νήματος στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου, ο οποίος κηδεύεται αυτή την ώρα, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη.

Οι Αρχές ελπίζουν ότι το υλικό που βρίσκεται αποθηκευμένο στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του θύματος θα δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που ενδέχεται να σχετίζονται με το χθεσινό μαφιόζικου τύπου χτύπημα.

Την ίδια στιγμή, επανεξετάζονται, υπό άλλο πρίσμα πλέον, οι απειλές κατά της ζωής δημοσιογράφων που έχει διατυπώσει σε προκηρύξεις της η Σέχτα Επαναστατών, καθώς και η θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων» μεταξύ της νέας τρομοκρατίας και του εγκλήματος του κοινού ποινικού δικαίου.

Ήδη οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών που χρησιμοποιούσε ο Σωκράτης Γκιόλιας στο σπίτι του και στο γραφείο του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9,89 -στον οποίο ήταν γενικός διευθυντής- βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας, προκειμένου να εντοπισθεί το οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να βοηθήσει την πρόοδο των ερευνών.

Επί του παρόντος δεν έχει προκύψει θέμα άρσης του ηλεκτρονικού απορρήτου στο ιστολόγιο Troktiko, με το οποίο συνδεόταν ο Σωκράτης Γκιόλιας, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει στο προσεχές μέλλον. Κι αυτό καθώς η δολοφονία του εμπίπτει στα «ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα» για τα οποία, σύμφωνα με τον νόμο, μπορεί να υπάρξει άρση απορρήτου, όπως ανέφερε στέλεχος των διωκτικών αρχών.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4585359

Το τι ακριβώς ψάχνουν μάλλον δεν είναι προς συζήτηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου