Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Προκαταρκτική εξέταση για τη σχέση Marfin-Μονής Βατοπεδίου

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι σχέσεις της τράπεζας Marfin με τη Μονή Βατοπεδίου. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με το ρόλο της τράπεζας στην υπόθεση.

Την έρευνα έχει αναλάβει να διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος πήρε εντολή να μελετήσει όλα τα στοιχεία, που αφορούν το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση της Μονής.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι η Μονή Βατοπεδίου έλαβε δάνειο, ύψους 156,9 εκατ. ευρώ, χωρίς εγγυήσεις, από τη Marfin, ενώ μέρος του ποσού αυτού διέθεσε, μεταξύ άλλων, για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα (το Σεπτέμβριο του 2007), την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, καθώς και σε επενδύσεις σε εταιρίες του Ομίλου.

Marfin Egnatia: Ματαιοπονούν όσοι μας αναμειγνύουν σε σκάνδαλα

Επιθυμητή προκειμένου να τερματιστεί η λασπολογία σε βάρος της, χαρακτηρίζει η διοίκηση Marfin Egnatia Bank τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το ρόλο της τράπεζας στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, «ουδέν στοιχείο προέκυψε ή μπορεί να προκύψει που να αποδεικνύει ανάμειξη ούτε καν γνώση των σχέσεων και των συναλλαγών του πελάτη μας (Μονή Βατοπεδίου) με το Δημόσιο ή που να αφορά οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια οποιασδήποτε μορφής της τράπεζάς μας».

«Όσοι προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε "σκάνδαλα" ματαιοπονούν», συνεχίζει η ανακοίνωση που κάνει λόγο για επίθεση λάσπης από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η Marfin Egnatia εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι η δικαιοσύνη θα τη δικαιώσει και ότι ενώπιον της θα λογοδοτήσουν σύντομα οι συκοφάντες από οποιοδήποτε χώρο και αν προέρχονται.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1844572

__________________________

Συμπαθάτε με που θα γράψω καλή κουβέντα για τον Βγεν.

Παρατηρώ ότι μέσα σε μερικούς μήνες ένας τύπος που παρουσιαζόταν μέχρι και για ιδρυτής νέου πολιτικού φορέα κατακρημνίζεται!

Η τράπεζά του θρήνησε νεκρούς, έφαγε πόρτα από τον ΠΑΟ και τώρα παρουσιάζεται αυτός στην επιτροπή-ποιος-πήρε-πόσα-και-πόσα-δεν-πήραμε-εμείς για το Βατοπέδι...

Μιλάμε για τρομακτική αναστροφή σε μερικούς μήνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου