Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γ. Αγγέλου

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης ύψους 400.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, διευθυντής του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αγγέλου είναι ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση στον οποίο επιβλήθηκε τόσο υψηλή χρηματική εγγύηση. Μέχρι στιγμής σε άλλους κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση ανακρίτρια και εισαγγελέας έχουν επιβάλει χρηματικές εγγυήσεις από 30.000 και 100.000 ευρώ.

Σχολιάζοντας την απόφαση οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Αγγέλου δήλωσαν ότι «επρόκειτο για μια απολογία, επί μιας κατηγορίας, κατά τη γνώμη μας, νομικώς και ουσιαστικώς αβάσιμης και αναπόδεικτης».

Όπως επεσήμαναν, «η κατηγορία στηρίχθηκε σε ένα τηλεφώνημα με τον Π. Δούκα, το περιεχόμενο του οποίου διαστρεβλώθηκε και τελικώς μεταμορφώθηκε σε ένα παντελώς αυθαίρετο κατηγορητήριο, αποδίδοντάς του την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε μία πράξη που δεν έχει καν κριθεί».

Έκριναν δε ότι «η απόφαση περί επιβολής περιοριστικών όρων και μάλιστα τόσο δυσβάστακτων, αγνόησε την προσωπικότητα και την οικονομική κατάσταση του κατηγορουμένου, δεν συνεκτίμησε ανάλογες περιπτώσεις, παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας και ουσιαστικώς οδηγεί στην ηθική και κοινωνική του εξόντωση».

Διαβεβαίωσαν δε ότι «ο Γ. Αγγέλου είναι ο πρώτος που επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια, να επικρατήσει η λογική και να αποδοθεί το δίκαιο, μακριά όμως από πάσης φύσεως σκοπιμότητες» και τόνισαν πως «η Δικαιοσύνη δεν επιτρέπεται να λειτουργεί υπό όρους ή/ και απειλή δημοσιότητας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Αγγέλου απολογήθηκε επί περίπου 11 ώρες για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σχετικά με τις ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου με το δημόσιο.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους.

Καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου