Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Ν.Ανατ.Αττικής: Αδυναμία καταβολής προνοιακών επιδομάτων - update

Με κατεπείγον έγγραφό του προς τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας διαδοχικών περικοπών στο ύψος των κονδυλίων που διατίθενται για την απόδοση των προνοιακών επιδομάτων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Ειδικότερα, στην επιστολή επισημαίνεται ότι πέραν του περιορισμού της αρχικά αιτηθείσης πιστώσεως για το 2010, η οποία από 31,3 εκατομμύρια ευρώ περιορίστηκε σε 23,2 εκατομμύρια ευρώ για τη νομαρχία Ανατολικής Αττικής, επακολούθησαν δυο νεότερες αποφάσεις με τις οποίες περιορίστηκε η αρχικά διατεθείσα ήδη μειωμένη πίστωση κατά 10% και στη συνέχεια έγινε νέα περικοπή, αφού η διάθεση των πιστώσεων μειώθηκε από το 30% στο 8% κατά μήνα, δηλαδή 16% για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.
«Έτσι όμως», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Κουρής, «καθίσταται αδύνατη η αποπληρωμή σε όλους τους δικαιούχους (νεφροπαθείς, παραπληγικοί, χανσενικοί, απροστάτευτοι ανήλικοι, ανασφάλιστοι κλπ) του προνοιακού επιδόματος για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010, δεδομένου ότι ελλείπει πίστωση 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και βεβαίως δεν μπορεί να γίνει μείωση ούτε στον αριθμό των δικαιούμενων επιδόματος, ούτε στο ύψος της διμηνιαίας δόσεως που έχει θεσπιστεί από την Ελληνική Πολιτεία».
Καταλήγοντας ο νομάρχης Ανατ. Αττικής απευθύνει έκκληση προς τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες προκειμένου να υπάρξει εξαίρεση της συγκεκριμένης κρατικής επιχορήγησης.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1779670

_____________
Δεν έχω ιδέα πως το σκέφτονται κάποιοι... Μπορεί π.χ. να θεωρούν ότι αυτά απευθύνονται σε πολίτες βου κατηγορίας τέτοια επιδόματα...
Από την άλλη, τα βοηθήματα αυτά είναι βασικά συστατικά του οικονομικού μοντέλου που ακολουθείται...
Ας μπει και "ετικέτα" περικοπές...

update

Εξαιρούνται από το αποθεματικό του προϋπολογισμού τα προνοιακά επιδόματα

Κανονικά καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ανακοίνωσε απόψε πως η πρόσφατη απόφαση του για τη δημιουργία αποθεματικού στον προϋπολογισμό ύψους 10% δεν αφορά αυτά τα επιδόματα.

Την απόφαση για τη δημιουργία του αποθεματικού είχε λάβει ο κ. Παπακωνσταντίνου στις 25 Ιανουαρίου και το αποθεματικό αυτό δημιουργείται με τη μείωση των πιστώσεων του προϋπολογισμού όλων των υπουργείων κατά 10% (εκτός μισθών, συντάξεων και δαπανών εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτων αναγκών εκτέλεσης του προϋπολογισμού με βάση το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.

_____________

Eίναι η δεύτερη φορά σε λίγες εβδομάδες που η Κυβέρνηση ακούει κάποιον που θίγεται από καταστάσεις και παίρνει άμεσα απόφαση, η οποία είναι κοινωνικά ορθότερη

Η πρώτη φορά ήταν όταν ο ζούγκλας έβγαλε τις πλασματικές υπερωρίες αποσπασμένου σε πολιτικό γραφείο, οι οποίες πληρώνονται από την υπηρεσία που ανήκει. Την επόμενη μέρα, βγήκε απόφαση για μείωση κατά 30% του πλαφόν μηνιαίων υπερωριών στο δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου