Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

Αλ. Κούγιας: «Το θύμα επλήγη δευτερογενώς»

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο κ. Λευκίδης, είπε πως αν το θύμα βρισκόταν στο σημείο που υποδεικνύουν οι αυτόπτες μάρτυρες και σε όρθια στάση, η βολίδα θα μπορούσε να έχει προσκρούσει αλλού και όχι στην τσιμεντένια μπάλα του πεζόδρομου, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι σε σημείο ψηλά, γιατί θα είχε αλλοιωθεί η κεφαλή της. Ο ιατροδικαστής ανέφερε επίσης, ότι από έκθεση της Αστυνομίας προκύπτει ότι ίχνη ψευδαργύρου και χαλκού εντοπίστηκαν μόνο στην τρίτη μπάλα του πεζόδρομου.
Σχολιάζοντας την κατάθεση του μάρτυρα, ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας επεσήμανε πως προέκυψαν δύο σημαντικά σημεία: πρώτον, ότι αν η βολίδα δεν είχε εποστρακιστεί, θα κατέληγε τελικά στα πόδια του θύματος και επίσης, ότι το θύμα επλήγη δευτερογενώς μετά δηλαδή από εποστρακισμό της βολίδας.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη με την κατάθεση του συνομήλικου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αυτόπτη μάρτυρα στο μοιραίο περιστατικό στην οδό Τζαβέλα, στις 6 Δεκεμβρίου 2008.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1780170

_______________
Ο Κούγιας γι'αυτό είναι καλός δικηγόρος: προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη λογική για να αντιπαρατεθεί με το μοναδικό γεγονός: κάποιος έβγαλε πιστόλι και έριξε...
Εγώ τους πιστεύω ότι δεν έριξαν επάνω του, ότι έριξαν προς τα κάπου που δεν κατάλαβαν, οπότε μπορεί και να έχουμε εξωστρακισμό ("δευτερογενώς") , όμως έριξαν... Και εφόσον ισχυρίζονται ότι δεν έβαλαν εναντίον του, εάν ήταν τόσο άστοχοι όσοι λένε είμαστε σε σημείο να θεωρούνται τουλάχιστον ανεκπαίδευτοι - που σημαίνει ότι αποτάσσονται από το σώμα που υπηρετούν.

2 σχόλια:

  1. κάποιος εκπρόσωπος των αστυνομικών δήλωσε ότι έχει 17 χρόνια να κάνει εκπαιδευτικές βολές.. :):)
    το θέμα έιναι ότι ελέγθηκε από την μιά το θύμα για το άν είχε παραβατική συμπεριφορά.. από την άλλη δεν εβλήθει κατ'ευθείαν.. :):)
    την καλησπέρα μου :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ούτε βολές, ούτε το αλεξίσφαιρο δεν θα ξέρουν πως μπαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή