Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ανάληψη πολιτικής ευθύνης από Μαζιώτη, Ρούπα, Γουρνά

Επιστολή με την οποία τρεις από τους συλληφθέντες για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα αναλαμβάνουν την ευθύνη για συμμετοχή στην οργάνωση, δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα το «Ποντίκι». Η επιστολή υπογράφεται από τους Παναγιώτα (Πόλα) Ρούπα, Νίκο Μαζιώτη και Κωνσταντίνο Γουρνά, οι οποίοι αναφέρουν, ότι σύντροφός τους στον Επαναστατικό Αγώνα ήταν και ο Λάμπρος Φούντας (φωτο) που σκοτώθηκε στη συμπλοκή με αστυνομικούς, στη Δάφνη.

Την πολιτική ευθύνη για τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα» αναλαμβάνουν με επιστολή τους προς την εφημερίδα το «Ποντίκι» ο Νίκος Μαζιώτης, η Παναγιώτα Ρούπα και ο Κωνσταντίνος Γουρνάς και δηλώνουν: «Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με εμάς».

Στην επιστολή οι τρεις κατηγορούμενοι δέχονται ότι σύντροφός τους στον «Επαναστατικό Αγώνα» ήταν και ο Λάμπρος Φούντας, που σκοτώθηκε στη συμπλοκή με αστυνομικούς, στη Δάφνη.

«Δεν είμαστε εμείς τρομοκράτες, αλλά η εξουσία», αναφέρουν και χαρακτηρίζουντρομοκράτες τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Αναφέρονται επίσης σε μία προς μία τις τρομοκρατικές ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν πράξεις τρομοκράτησης του λαού, «ο οποίος στην πλειοψηφία του τις επιδοκίμασε».

Στην επιστολή, γίνεται εκτενής αναφορά στην οικονομική κρίση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη σημερινή κατάσταση της χώρας, ενώ προστίθεται ότι οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες για επανάσταση και αυτό που απομένει είναι να ωριμάσουν και οι υποκειμενικές συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου