Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Αντιδράσεις σε τρεις διαστάσεις

«Ορθώς μου αποδίδεται η παράβαση του υπουργείου Οικονομικών», παραδέχεται ο νευρολόγος - ψυχίατρος κ. Μανώλης Μυλωνάκης, σημειώνοντας ότι στις δύσκολες εποχές που περνά η Ελλάδα πρέπει να ξέρουμε να ζητούμε και συγνώμη. Για διαπόμπευση και υπερβολές, όμως, κάνει λόγο ο ρευματολόγος κ. Δημήτρης Καρράς, στον οποίο εντοπίστηκαν παραβάσεις μη τήρησης των φορολογικών βιβλίων. Τυπικό χαρακτηρίζει το πρόβλημα η δερματολόγος κ. Καίτη Μουλοπούλου.


Ο κ. Μυλωνάκης διατηρεί ιατρείο στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου και δέχτηκε τον έλεγχο από κλιμάκιο εφοριακών τον Νοέμβριο του 2009. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι η φορολογική παράβαση που εντόπισαν οι ελεγκτές ήταν «μη επίδειξη βιβλίων».

Αντιδράσεις σε τρεις  διαστάσεις

Μιλώντας στο «Εθνος», ο κ. Μυλωνάκης ανέφερε ότι η παράβαση αποδόθηκε σωστά, καθώς οι εφοριακοί ζήτησαν να δουν τα βιβλία του και δεν τους τα έδειξε: «Δεν τα έδειξα, διότι δεν ήταν ενημερωμένα και ζήτησα κάποια προθεσμία να το κάνω. Μετά από δέκα ή δώδεκα μέρες, πήγα ο ίδιος στην αρμόδια οικονομική υπηρεσία με τα φορολογικά μου βιβλία. Εκεί έγινε ουσιαστικός έλεγχος στα βιβλία και στα παραστατικά και από την αντιπαραβολή των στοιχείων δεν προέκυψε καμία παράβαση.

Μου επιβλήθηκε, ωστόσο, πρόστιμο για μη επίδειξη βιβλίων. Εχω συνείδηση της υποχρέωσης και στο πλαίσιο της μάχης που δίνει η χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας και να ζητούμε και συγνώμη».

Πλήρως αιφνιδιασμένος εμφανίστηκε ο ρευματολόγος κ. Δημήτρης Καρράς, ο οποίος έχει το ιδιωτικό του ιατρείο στην οδό Καλλιδρομίου. Σε σχετικό ερώτημα του «Εθνους», απάντησε ότι δεν είχε ιδέα σχετικά με τη δημοσιοποίηση του ονόματός του. Θεωρεί την ενέργεια του υπουργείου υπερβολική, σε σχέση με τη μικρή φορολογική παράβαση η οποία του καταλογίζεται, δηλαδή «μη καταχώριση ασθενών στο πρόσθετο βιβλίο» και «μη ενημέρωση του βιβλίου εσόδων - εξόδων».

Οπως περιγράφει ο ίδιος, δέχτηκε έλεγχο στο ιατρείο του τον περασμένο Απρίλιο: «Οι ελεγκτές μού ζήτησαν να επιδείξω τα φορολογικά μου στοιχεία. Διαπίστωσαν ότι μία απόδειξη, την οποία είχα κόψει, δεν είχε περαστεί στο βιβλίο εσόδων - εξόδων. Είναι ένα καθαρά τυπικό πρόβλημα και δεν είχα ενημερώσει το βιβλίο, καθώς ήταν η εποχή αμέσως μετά το Πάσχα. Θεωρώ υπερβολική τη διαπόμπευση για μια τόσο μικρή φορολογική παράβαση. Θα ζητήσω τη συμβουλή του δικηγόρου μου, προκειμένου να πράξω τα δέοντα».

Για σειρά επισκέψεων από την εφορία στο ιατρείο της κάνει λόγο η δερματολόγος κ. Καίτη Μουλοπούλου - Καρακίτσου, στην οποία καταλογίζεται η παράβαση «μη καταχώρισης ασθενούς στο πρόσθετο βιβλίο»: «Στη συγκεκριμένη επίσκεψη, δεν είχα περάσει στο βιβλίο ασθενή, ο οποίος βρισκόταν στο ιατρείο», σημειώνει η κ. Μουλοπούλου, για να εξηγήσει: «Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν γνωρίζω τον νόμο. Αναγνωρίζω την ευθύνη. Δεν αισθάνομαι, πάντως δημόσιο πρόσωπο. Είμαι, απλά, μια αγωνίστρια της ζωής».

Ερευνες για ανάμειξη 12 ορθοπεδικών στο σκάνδαλο De Puy
Με υπέρογκες καταθέσεις οι λογαριασμοί τους

Υπέρογκες καταθέσεις βρέθηκαν μετά το άνοιγμα λογαριασμών γιατρών, οι οποίοι σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών εμπλέκονται στο σκάνδαλο της αγγλικής εταιρείας ορθοπεδικών ειδών De Puy. Στη Βρετανία, απ’ όπου ξεκίνησε η υπόθεση, έχει γίνει και μια προφυλάκιση.

Πιο αναλυτικά σε δώδεκα ορθοπεδικούς γιατρούς, για τους οποίους διενεργείται δικαστική έρευνα, ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και δεσμεύτηκαν με εισαγγελική παραγγελία οι καταθέσεις τους. Στην περίπτωση αυτή τα συνολικά δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα των γιατρών ανέρχονταν στο ποσό των 12 εκατ. ευρώ για τα έτη 2001-2008 και οι συνολικές καταθέσεις στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανέρχονταν στο ποσό των 31,05 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε γιατρό με εισόδημα 2,4 εκατ. και καταθέσεις 11,17 εκατ. ευρώ και άλλον έναν με εισόδημα 1,35 εκατ. και καταθέσεις 8,26 εκατ. ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και σε άλλους οκτώ ορθοπεδικούς γιατρούς. Τα ονόματα δεν δημοσιοποιούνται προς το παρόν από το υπουργείο, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εισαγγελική έρευνα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=12036947

_________________________________

Διάφοροι "αναλυτές" της τηβιόλας κάνουν λόγο μέχρι και για λαϊκισμό, ότι δεν έβγαλαν στη φόρα και τους εφοριακούς που δεχόντουσαν τις δηλώσεις και άλλα τέτοια...

Συμφωνώ, γιατί δεν είδα να βγαίνουν πρώτα οι βουλευτές και γιατί δεν είδα δικηγόρους (που παίρνουν 3,000 την υπόθεση και τα παράβολα τα κόβουν στο όνομα του μαθητευόμενου), μηχανικούς, εργολάβους, μεγαλοπρομηθευτές, άλλους επιχειρηματίες και ετιαρείες.

Θα ήθελα ένα δείγμα από κάθε κλάδο, από όλους! Και πάνω από όλα μεγάλα ψάρια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου