Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μη παραγεγραμμένες ποινικές ευθύνες πολιτικών για τη Siemens, «βλέπει» ο Σ.Βαλυράκης

Τη θέση ότι στην υπόθεση της Siemens προκύπτουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, μη παραγεγραμμένες, εξέφρασε ο πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκη, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, έργο της Εξεταστικής είναι να επισημάνει σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων «και εδώ υπάρχουν αποδείξεις». Απο εκεί και πέρα, συνέχισε, τη διαδικασία την ορίζουν η Βουλή και το Σύνταγμα.

Ο κ. Βαλυράκης σημείωσε πως θα ζητηθεί η ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών, και σε διεθνές επίπεδο, σχετικούς με τη διακίνηση «μαύρου χρήματος». Στην υπόθεση αυτή, τόνισε, έχουμε ένα «διεθνές οργανωμένο έγκλημα».

Ειδικά για την υπόθεση του πρώην υπουργού Τάσου Μάντελη, ο κ. Βαλυράκης μίλησε για αντιδράσεις που έχουν «κάποια δόση υποκρισίας», δεδομένου -όπως ανάφερε- ότι υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια.

«Επί πέντε χρόνια όλες οι δυνάμεις και οι εξουσίες συγκάλυπταν» υποστήριξε, διαβεβαιώνοντας ότι «θα προχωρήσουμε στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας, στην εκκαθάριση του σκανδάλου που αφορά στο πολιτικό σύστημα στο σύνολό του».

Επίσης, ο κ. Βαλυράκης είπε ότι θα ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση Μαντέλη.

Αναφορικά με το πόρισμα που θα προκύψει, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια για έκδοση κοινού πορίσματος, ενώ ως προς το ενδεχόμενο παράτασης των εργασιών της Επιτροπής απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαδικασίας.

Newsroom ΔΟΛ

_________________________

Δεν έχω ιδέα εάν πραγματικά έχουν παραγραφεί πολιτικά ή ποινικά. Νομίζω ομως ότι δεν έχει παραγραφεί ο πλουτισμός εις βάρος εγχώριου λαού, Δημοσίου, εταιρείας.

Προτρέπω όποιον δικηγόρο επιθυμεί να ετοιμάσει αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου