Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Υπερψηφίστηκε το ν/σ των μέτρων για κάσα

Μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών επί του νομοσχεδίου για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης θα ληφθεί από τη Βουλή η απόφαση για την πλειοψηφία που απαιτείται για την υπερψήφιση του σχεδίου νόμου επί της αρχής.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά τη σχετική πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το θέμα έθεσαν τα κόμματα της Αριστεράς και ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία με βάση το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος, που αφορά διεθνείς συμβάσεις και θέματα εθνικής κυριαρχίας και προβλέπει ψήφιση με 180 ψήφους.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης υποστήριξε πως είναι «προφανές και έχει ομολογηθεί ότι έγινε μια διεθνής συμφωνία, όπου παραχωρούνται επιπλέον αρμοδιότητες σε όργανα διεθνών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων». Ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε ότι «κουρελιάζεται το Σύνταγμα με τις διαδικασίες - εξπρές, που το έφερε η κυβέρνηση», και πως θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 28, παρ. 2 και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με την πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής (180 βουλευτές).

Εκ μέρους της ΝΔ, τοποθετήθηκε ο Κ. Τασούλας, ο οποίος τόνισε ότι «αν η ΝΔ πίστευε πως τίθεται ζήτημα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, θα έκανε εκείνη την πρόταση». Όπως είπε, η ΝΔ «πιστεύει μεν ότι είναι ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, δεν πιστεύει όμως ότι συνιστά αυτό που θεωρεί η Αριστερά».

Ο κ. Τασούλας τόνισε ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση το θέμα αυτό το καθορίζει η κυβέρνηση και η κυβέρνηση έφερε το σχέδιο νόμου με απλή πλειοψηφία. «Οι ευθύνες είναι ανεξαρτήτου πλειοψηφίας, η ΝΔ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν τις αποποιείται, αν θέλουν κάποιοι να τις μετακυλίσουν, η απάντηση έρχεται από την κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο εισήχθη έτσι κι έτσι το αντιμετωπίζουμε», τόνισε.

Εκ μέρους του ΛΑΟΣ, ο Αστέριος Ροντούλης τόνισε ότι η λέξη κλειδί είναι «οι αρμοδιότητες», που προβλέπονται από το Σύνταγμα, και επισήμανε ότι δεν υπάρχει αναγνώριση αρμοδιοτήτων κατά το Σύνταγμα, «έγινε μια συμφωνία και αυτή έρχεται να ψηφιστεί». «Δηλαδή, όταν δανειζόταν η χώρα από το εξωτερικό, έπρεπε να έρχεται εδώ η κυβέρνηση να ψηφίζουμε με αυξημένη πλειοψηφία;», είπε και απευθυνόμενος στα κόμματα της Αριστεράς, ρώτησε «γιατί στο παρελθόν δεν χρησιμοποιήθηκαν τέτοια είδους επιχειρήματα;».

Της τοποθέτησης των εκπροσώπων των κομμάτων προηγήθηκε η παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος πρότεινε να ανασταλεί η πρόοδος της διαδικασίας, ώστε να ακουστούν οι πολιτικοί αρχηγοί και να επανέλθει το Σώμα για την τελική του απόφαση. Διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας, αλλά «παρεμπίπτον θέμα», δεν είναι τεχνικά τα ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν, «αλλά θεμελιώδη και ουσιαστικά». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «δεν είναι κείμενο πολιτικής δικονομίας, είναι μεγάλη εθνική ιστορική συμφωνία». Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, εξέφρασε την χαρά του γιατί «η εκ μέρους του επίκληση του Συντάγματος προϋποθέτει την αποδοχή και τον σεβασμό του».

Παίρνοντας το λόγο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ζήτησε από τον υπουργό να τοποθετηθεί επακριβώς «αν στέκει νομικά, ή όχι, η πρόταση» γιατί «αυτά που είπε ο υπουργός, ήταν από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα». Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι «παίζεται παιχνίδι» και διερωτήθηκε γιατί έφυγε ο κ. Ρόβλιας, ο οποίος ήταν ο αντιλέγων από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος στην πρόταση.

«Η κυρία Παπαρήγα μας λέει "απαντήστε στο όνομα της τυπικής δημοκρατίας". Όχι κυρία Παπαρήγα, θα απαντήσουμε στο όνομα της ουσιαστικής δημοκρατίας», ανταπάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Ικανοποιήθηκα από την απάντηση. Και σας λέω, γιατί σας κάνει εντύπωση όταν σας λέμε εμείς ότι το δίκιο, στο οποίο εμείς υπακούουμε, είναι το δίκιο του εργαζόμενου. Τώρα, λέτε ουσιαστικά και τυπικά. Μόνο που εμείς τα λέμε πάντα κι όχι αν θέλουμε να βάλουμε τρικλοποδιές κάπου», επανήλθε η η γγ του ΚΚΕ.

«Το Σύνταγμα και η Δημοκρατία είναι έργο του ελληνικού λαού. Και στο όνομα του ελληνικού λαού και της νομιμοποίησης, που μας παρέχει, ενσυνείδητα κάνουμε ό,τι κάνουμε», είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 172 ψήφους, εκ 296 ψηφισάντων. Ναι ψήφισαν 172 βουλευτές, όχι 121 και τρεις δήλωσαν «παρών». Στη συνέχεια η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την υπερψήφισή του επί των άρθρων.

ΠΑΣΟΚ-3+ΛΑΟΣ+ΝΤΟΡΑ

Εκτός ΚΟ ΠΑΣΟΚ Γ. Δημαράς-Σ. Σακοράφα-Β. Οικονόμου

Οι τρεις βουλευτές που τέθηκαν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (από αριστερά) Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου.

Εκτος Κοινοβουλευτικής Ομάδας έθεσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τους τρεις βουλευτές (Γιάννης Δημαράς-Σοφία Σακοράφα-Βασίλης Οικονόμου) που ψήφισαν παρών επί του νομοσχεδίου για τα μέτρα.

Σχετική επιστολή απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη λήξη της ονομαστικής ψηφοφορίας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1812627

Εκτός ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την απόφασή της να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Μάλιστα αργά το βράδυ η κ. Μπακογιάννη τέθηκε και εκτός κόμματος. Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο του Προέδρου του κόμματος και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας περί κομματικής πειθαρχίας. Ως αιτία για τη διαγραφή από το κόμμα, σημειώνεται και η δήλωση της κ. Μπακογιάννη, που επακολούθησε της αποφάσης του κ. Σαμαρά για τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1812623

Σκληρή δήλωση από την Ντόρα Μπακογιάννη

Με μια σκληρή ανακοίνωση κατά του προέδρου της ΝΔ, η μέχρι πρότινος βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ

Μεταξύ άλλων εκφράζει τη λύπη της «για την απόφαση του κ. Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μπακογιάννη:

«Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης.

Η πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και συνταράσσεται από πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή . Τριάντα χρόνια διαφθοράς, σπατάλης, ανευθυνότητας και κρατισμού, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε. Τα σοβαρά λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και η εγκληματική καθυστέρηση και οι επιπολαιότητες της παρούσας κυβέρνησης, επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Τη στιγμή αυτή ο ελληνικός λαός καλείται να κάνει θυσίες που είναι εν πολλοίς άδικες και που ίσως δεν θα ήταν σ’ αυτόν τον ακραίο βαθμό αναγκαίες, αν όλοι είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αλλά, στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πλέον επιλογές. Σε αντάλλαγμα αυτών των θυσιών, μας προσφέρεται χρηματοδότηση 110 δισ. ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεωκοπία. Και μας προσφέρεται τη στιγμή που κανείς πλέον άλλος δεν μας δανείζει.

Έτσι έχουν τα πράγματα και κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν δικαιούται να μην καταλαβαίνει και κυρίως να κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Με δεδομένη την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, χωρίς την καθαρή στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι πολύ πιθανότερο τα μέτρα να μην εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Ο λαός θα επωμιστεί τελικά και τις θυσίες και το τεράστιο κόστος της χρεωκοπίας. Γι΄ αυτό πρότεινα στον πρόεδρο του κόμματος, κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, μια επιλογή που θα διαφοροποιούσε τη ΝΔ από τη στάση του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του κρατισμού και του λαϊκισμού χωρίς ταυτόχρονα να ταυτίζουν τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του.

Θέση μου ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου, διότι η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για να πάρουμε το «πακέτο σωτηρίας» και να καταψηφίσει κάποια άδικα, και αναποτελεσματικά άρθρα. Άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των φτωχών συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ τα οποία μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Με προσωπική του απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος, την οποία δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, ζητά την καταψήφιση του νομοσχεδίου «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ».

Πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.

Την πήρε επενδύοντας ίσως στο ρεύμα που δημιουργεί η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι πολίτες. Οι υπεύθυνες ηγεσίες όμως, πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να πηγαίνουν κάποιες φορές κόντρα στο ρεύμα. Τι θα γινόταν για παράδειγμα έαν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του Ευρώ ή τα κοινοβούλια τους πήγαιναν με το ρεύμα που υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να βοηθηθεί;

Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω.

Η αγανάκτηση των πολιτών για τις θυσίες που τους επιβάλλονται είναι δικαιολογημένη. Όμως σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα χάνεται, δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους, ή την προσδοκία της άντλησης ψήφων, που κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή.

Την ώρα που το δίλημμα είναι χρεοκοπία ή θυσίες, δεν μπορώ να πω στους Έλληνες ότι πατριωτισμός σημαίνει κορώνες, ανευθυνότητα και άρνηση της πραγματικότητας.

Την ώρα που τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα εδώ, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.

Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξω το χρέος μου. Ψήφισα επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου « μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ» και θα καταψηφίσω άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ.

Μοναδικός γνώμονας των πράξεών μου είναι το συμφέρον της πατρίδας και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω πλήρως το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου.

Λυπούμαι για την απόφαση του κου Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα.

Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τα εκατομμύρια ψηφοφόρους, που τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Νέα Δημοκρατία, για την αγωνιστικότητα, το φιλότιμο και την αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος που τους διακρίνει. Η πλειοψηφία τους, αλλά και η πλειοψηφία των υπολοίπων πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μας αντιμετωπίζουν όλους με καχυποψία, αγανάκτηση, ακόμα και οργή για τις ευθύνες μας για όλα όσα έγιναν για να φτάσουμε εδώ. Γι’ αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας σήμερα είναι να πράττουμε κατά συνείδηση ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει για να φτάσουμε με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην Ελλάδα της επόμενης μέρας».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1812674


Σ. Σακοράφα: Κοινωνικά άδικα τα μέτρα


Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «παρούσα» στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα.

Οπως αναφέρει, θεωρεί κοινωνικά άδικο τον χαρακτήρα των μέτρων, «καθώς από τα μέτρα αυτά πλήττονται μόνον και για μια άλλη φορά αυτοί που ευθύνονται ελάχιστα ή καθόλου».

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την βουλευτή, δεν αντιστρατεύεται τις αρχές και τα ιδανικά του Κινήματος, δεν αντιστρατεύεται το στόχο για τη σωτηρία της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1812700

Γ. Δημαράς: Η Ιστορία δεν γράφεται μόνο με τις σοφίες των τεχνοκρατών



Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε παρών στο νομοσχέδιο για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης εξηγεί σε ανακοίνωσή του (την οποία διένειμε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες) ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς. Όπως επισημαίνει, ο Κανονισμός της Βουλής δεν δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν εκ των βουλευτών να αιτιολογήσει την ψήφο του.

«Δηλώνω παρών στις γενεές των συγγενών αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα. Δηλώνω παρών στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή…» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δηλώνει εξάλλου την πίστη του ότι η Ιστορία δεν γράφεται μόνο με τις σοφίες των τεχνοκρατών, αλλά πρωτίστως με το συναίσθημα, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των απλών ανθρώπων. «Εκτιμώ ότι, αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας, η ανάγκη διαφύλαξης του αγαθού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υπαγορεύει πρωτίστως άμεση κάθαρση του πολιτικού συστήματος και αυτών που το συνθέτουν…».

Ο Γ. Δημαράς καταλήγει με την πρόταση όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται (εντός και εκτός Βουλής) να καταθέτουν «πόθεν έσχες», αυτό να διερευνηθεί επισταμένως σε βάθος 25ετίας και τα όποια περιουσιακά αποκτήματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να αποδίδονται με δήμευση στο Δημόσιο.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1812736

Παραμένει βουλευτής ο Β. Οικονόμου

Την αντίθεσή του «στην κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, στην υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου του λαού και στην καταστροφή της μεσαίας τάξης» εκφράζει ο μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δήλωσε παρών κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε δήλωσή του τόνισε: «Έχοντας πλήρη τη συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί ως εκπρόσωπος των πολιτών της Αττικής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατανοώντας την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, έχοντας γνώση του δύσκολου αγώνα που δίνει καθημερινά ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκφράζω με την ψήφο μου την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι τα επερχόμενα μέτρα που επιβλήθηκαν από μηχανισμούς που συμμετείχαν ενεργά στην κατακρήμνιση της ελληνικής οικονομίας ή ανέχτηκαν σιωπηρώς τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, ζητούν σήμερα από τον ελληνικό λαό να δεχτεί την μετατροπή της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα».

Ο κ. Οικονόμου, δηλώνει ότι θα παραμείνει εκπρόσωπος του λαού της Αττικής στο Κοινοβούλιο, ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε θέση και νόμο της κυβέρνησης που «θα συμβάλλει στην αναδιανομή του εισοδήματος, στην εξασφάλιση ενός κράτους δικαίου, στην επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης και στην αναζήτηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που θα σέβεται και θα υπηρετεί πρώτα τον άνθρωπο και μετά τους αριθμούς, δηλαδή σε όλα αυτά που προεκλογικά είχε δεσμευτεί το ΠΑΣΟΚ ότι θα υλοποιήσει».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1812751


Γ. Καρατζαφέρης: Αναγκαστικό «ναι» στα μέτρα

Φραστική επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγορώντας τα ότι με τη διακυβέρνησή τους αύξησαν το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώσει ότι «θα βρεθούν και θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι, που οδήγησαν τη χώρα στη λαιμητόμο».

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι θα υπερψηφίσει τα μέτρα, γιατί, όπως είπε, η απόφαση που πρέπει να πάρουν τα κόμματα σήμερα είναι «αν θα εκτελεστεί η χώρα, ή αν θα την αφήσουμε να πέσει σε κώμα». «Σήμερα, ψηφίζουμε αν θα έχει μισθό από τη πρώτη του μήνα ο δημόσιος υπάλληλος, ή αν θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι. Αν κάποιος με επιχειρήματα και συγκεκριμένα, μου πει ότι μπορεί να γίνει αυτό χωρίς την είσοδο μας στο ΔΝΤ και να βρούμε τα 10 δισ με άλλο τρόπο, θα προστρέξω», τόνισε και απευθυνόμενος στην ΝΔ πρόσθεσε: «Αν το ΠΑΣΟΚ είχε 149 ψήφους, τι θα ψηφίζατε; Πτώχευση της χώρας;» Στη συνέχεια, μίλησε «για ώρα ευθύνης». Αιτιολογώντας, δε, τη στάση του κόμματός του, ανέφερε δηκτικά: «Προσερχόμαστε στο "ναι", όπως η κ. Μυλωνά και η κ. Παναγοπούλου, που πήγαιναν τα λύτρα για να σώσουν τον άντρα τους. Και εμείς σήμερα καλούμαστε να πληρώσουμε λύτρα για τη πατρίδα, γιατί διαφορετικά μπορεί να εκτελεστεί».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για «αδύναμη κυβέρνηση» που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της και πρόσθεσε ότι η μόνη λύση είναι η οικουμενική κυβέρνηση «για να προστατέψουμε τον ελληνικό λαό από τα μέτρα, που κρύβει σήμερα, και θα φέρει αύριο με Προεδρικά Διατάγματα».

Μίλησε ακόμα για σπίθα που είναι έτοιμη να ανάψει, τονίζοντας ότι «όταν επικρατεί η λογική του όπλου, κανείς δεν υπογράφει ότι τα χθεσινά, θα είναι και τα τελευταία επεισόδια».

«Με μεγάλο πόνο πηγαίνουμε σε μια αναγκαστική εκχώρηση του "ναι". Θα είμαστε, όμως, εκεί να σας περιμένουμε και να σας ελέγχουμε τι θα κάνετε», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και ακολούθως, άσκησε έντονη έντονη κριτική για "τα παράθυρα με δωδεκάρια", που αφήνει η κυβέρνηση με τους μισθούς των προέδρων και των διοικητών ΔΕΚΟ» για να προσθέσει: «Να βάλουμε οροφή τα 4.000 ευρώ. Για να μπορούμε να πούμε και στον συνταξιούχο και στον εργαζόμενο ότι δεν θα πάρει το επίδομα και θα του κοπεί ο μισθός του», πρόσθεσε.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1812647

_____________________________________

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΦΥΛΛΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ - ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΩ:

ΝΔ: ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ

ΠΑΣΟΚ: ΓΑΠ - 43 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΟΛΟ

ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ 5-6 ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΥΟ

ΚΚΕ ΕΝΑ

ΛΑΟΣ: ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΝΤΟΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ

ΚΟΜΜΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΚΑΠΟΙΟ ΑΚΟΜΑ


Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ '80 ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ

ΤΣΙΤΣΙΟΛΙΝΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ"

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ


ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ - ΙΔΑΛΜΑ Ο ΣΙΛΒΙΟ, ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΕ ΝΤΟΡΑ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου