Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Tη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα ζήτησε ο Κ.Παπούλιας

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την πορεία της οικονομίας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μηδενική ανοχή σε διαφθορά και την αδιαφάνεια.

O Πρόεδρος ζήτησε τη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα, αλλά και μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς.

Πρότεινε την αυστηροποίηση της νομοθεσίας ώστε να τιμωρούνται γρήγορα οι επίορκοι, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, καθώς και την απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά τους.

Ακόμα την αλλαγή του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, αλλά και του εκλογικού νόμου για την αντιμετώπιση του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Τέλος πρότεινε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε τυχόν εξαίρεση των πολιτικών από κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο Κ.Παπούλιας έκανε λόγο για κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως βαθιά πολιτική και υπογράμμισε ότι ο πολιτικός κόσμος αποδοκιμάζεται και είναι γνωστοί οι λόγοι.

Στη συνεδρίαση που διήρκεσε δύο ώρες συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ απόντες ήταν η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στο συμβούλιο εκλήθη και συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ενημερώσει για τις οικονομικές εξελίξεις.

Newsroom ΔΟΛ

________________________________

Kάποιοι ..ακραίοι πριν μήνες λέγανε να αδιάσουν οι φυλακές για να ..γεμίζουν ..φοροφυγάδες...

2 σχόλια:

  1. θα θεωρούσα υποχρέωση μου ιερή την φορλόγηση.. αν έπερνα κάτι σε αντάλλαγμα.. με την δυσλειτουργική κοινωνία στην οποία είμαι αναγκασμένος να ζω.. σε όλα τα επίπεδα.. μάλον θα έπρεπε να με αποζημιώνουν.. φιλοδοξία μου.. μια και έχω κανονίσει να ζώ χωρίς ουσιαστικά έσωδα.. στο όριο της επιβίωσης.. να απεμπλακώ κι από το φπα τις δεκο και τα κάυσημα.. ο δρόμος προς την ελευθερία απαιτεί θυσίες.. :):)
    την καληνύχτα μου :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λογικά το επόμενο βήμα είναι να βάζουμε παντού δικηγόρους για να "απολαμβάνουμε" τα δικαιώματά μας
    opos Ameriki...

    ΑπάντησηΔιαγραφή