Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Παπαθανασίου: «Ουδέποτε εστάλησαν πλαστά στοιχεία στην Κομισιόν»

Η ΝΔ δεν παρέδωσε την οικονομία σε τόσο τραγική κατάσταση, η χώρα πληρώνει αμαρτίες των 30 τελευταίων ετών, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Οικονομίας της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης επικράτησε πλήρης απραξία και απειρία.

Ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι προφανώς η ΝΔ έχει σοβαρές ευθύνες ωστόσο –όπως ανέφερε- δεν φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση μόνο από την πολιτική της ΝΔ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έλαβε μέτρα τον Απρίλιο, τον Ιούνιο και είχε δεσμευτεί στην Κομισιόν ότι θα λάβει νέα μέτρα τον Οκτώβριο ωστόσο προκηρύχτηκαν εκλογές.

Επισήμανε ότι ουδέποτε εστάλησαν στην Κομισιόν πλαστά στοιχεία λέγοντας ότι άλλο είναι τα πλαστά στοιχεία και άλλο η εκτίμηση. Εξήγησε ότι στην εκτίμηση υπήρχαν σενάρια και το αισιόδοξο έκανε λόγο για έλλειμμα 6% που θα έφτανε στο 8%.

Παρεμβαίνοντας, ο ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων της Γερμανίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης, είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαζε συνεχώς τα στοιχεία και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να γίνει σωστή καταγραφή των στοιχείων.

Τόνισε ότι οι κερδοσκοπικές κινήσεις κατά της Ελλάδας άρχισαν όταν ο Γιώργος Αλογοσκούφης ζήτησε απογραφή της ελληνικής οικονομίας. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου