Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ρατσιστική πρόκληση από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής αξιωματικός της διμοιρίας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχε στην επίσημη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καθώς, όπως καταγγέλθηκε, οι άνδρες της συγκεκριμένης διμοιρίας υπό τις υποδείξεις ανδρών με πολιτικά φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα.

Επιπλέον, από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί το περιστατικό, για το οποίο υπάρχει μάλιστα σχετικό βίντεο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η διμοιρία των βατραχανθρώπων παρήλασε στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου με τα συνθήματα «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό», «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό προκάλεσε την μήνιν του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε πως "τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας", ενώ έθεσε θέμα επίπεδου της εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Θ. Δρίτσας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως "εκδηλώσεις εθνικισμού και μίσους από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μπορούν να έχουν πολύ σημαντικές διπλωματικές επιπτώσεις και να επιβαρύνουν τις σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονές της".

RADIO ARVILA - Ta sxolia twn Arvila gia ta synthimata twn OYK sti parelasi (26/03/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου