Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Μία η ώρα, τέλος τα όργανα στα κέντρα διασκέδασης της Αθήνα

Μουσική μέχρι τη 1.00 το πρωί κάθε Παρασκευή και Σάββατο και μέχρι τις 11.00 το βράδυ τις υπόλοιπες μέρες θα μπορούν να παίζουν στο εξής μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και άλλα κέντρα διασκέδασης της Αθήνας, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης να περικόψει κατά δύο ώρες τη σχετική άδεια.

Συγκεκριμένα, τη χειμερινή περίοδο η μουσική θα μπορεί να ακούγεται: από Κυριακή μέχρι Πέμπτη έως τις 11.00 το βράδυ, την Παρασκευή, το Σάββατο και τις αργίες μέχρι τη 1.00 τη νύχτα. Το καλοκαίρι το ωράριο παρατείνεται κατά μια ώρα σε σχέση με το χειμώνα.

Η άδεια μουσικής θα ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 και θα δίνεται μόνο σε όσα καταστήματα διαθέτουν κλειστούς και όχι ανοικτούς χώρους. Από την απόφαση εξαιρούνται τα κέντρα διασκέδασης με χωρητικότητα άνω των 200 ατόμων.

Στους καταστηματάρχες που δεν υπακούουν στους κανόνες λειτουργίας θα επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας όταν το κατάστημα έχει σφραγιστεί για λόγους ηχορύπανσης και παραβιάζει τις σφραγίδες.

Όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Παπαδάκης η απόφαση ελήφθη έπειτα από πολλές καταγγελίες κατοίκων για ηχορύπανση με εντάσεις που φθάνουν και τα 150 ντεσιμπέλ.

Ανάμεσα στις οδούς με μεγάλο πρόβλημα ηχορύπανσης από τη μουσική των κέντρων διασκέδασης περιλαμβάνονται οι Σκουφά και Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, η Ηρακλειδών στο Θησείο και η Υμηττού στο Παγκράτι.

Newsroom ΔΟΛ

____________________

Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με τους μικρούς χώρους και τα μικρά μαγαζιά...

Προφανώς επειδή είναι άδεια τα μεγάλα...

Παπαθεμελή Παπαθεμελή

Απόψε ένας ναύτης στο κορμί μου αμελεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου