Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κλήσεις πολιτικών για το Βατοπέδι

Την κλήση έντεκα πολιτικών προσώπων αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου και της λίμνης Βισθωνίδας. Παράλληλα, για την Τρίτη αναβλήθηκε η απόφαση για την κλήση ή μη, του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Τα πρόσωπα, τα οποία θα κληθούν είναι ο Γιώργος Δρυς και ο Απόστολος Φωτιάδης (υφυπουργοί Οικονομικών, κατά την σταδιακή αποποίηση της λίμνης Βισθωνίδας και των παραλιμνίων περιοχών της, εκ μέρους του Δημοσίου, την περίοδο 1998-2003), ο Πέτρος Δούκας (υφυπουργός Οικονομικών, κατά την περίοδο της αμοιβαίας παραίτησης Δημοσίου και Μονής από την εκδίκαση της υπόθεσης, το 2004 και την περίοδο των επίμαχων «ανταλλαγών» εκτάσεων μεταξύ των δύο μερών), ο Γιώργος Αλογοσκούφης (πολιτικός προϊστάμενος του προηγουμένου), ο Ευάγγελος Μπασιάκος (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης την ίδια περίοδο), ο Αλέξανδρος Κοντός (υφυπουργός την ίδια περίοδο και μετέπειτα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), ο Σάββας Τσιτουρίδης (υπουργός Εργασίας που αποπέμφθηκε από το υπουργείο, πριν οδηγηθεί το ολυμπιακό ακίνητο των Θρακομακεδόνων στη Μονή Βατοπαιδίου), ο Γιώργος Βουλγαράκης (πρώην υπουργός Πολιτισμού και σύζυγος της συντάκτριας των συμβολαίων μεταξύ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου, Αικατερίνης Πελέκη), ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος (υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Καραμανλή) και ο Αντώνης Μπέζας (υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση ΝΔ, που χειρίστηκε την διαδικασία επιστροφής των παραχωρηθέντων δημοσίων γαιών στο Δημόσιο).

Επιπλέο, θα κληθεί και ο διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου του Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου, το όνομα του οποίου έχουν εμπλέξει στην υπόθεση κάποιοι μάρτυρες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. xaxa πιασ'τ'αυγό και κούρευ'το.. :):)
    το αστείο είναι.. ότι μας βάζουν να πληρώσουμε το σκινί και το σαπούνι της κρεμάλας μας.. και αισθανόμαστε τυχεροί που είμαστε ελεύθεροι να διαλέξουμε το χρώμα.. :):)
    την καλημέρα μου :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα ανενεωμένε koulpa!

    τα παραπάνω ονόματα ανεβάζουν τον πήχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή